L'Aplec de la Sardana de Ripoll compleix 60 anys

S'han programat un seguit d'actes al llarg d'aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana Ripoll torna a ser una vila sardanista, amb concerts, actes i ballades de sardanes. El 60è aniversari coincideix enguany amb la capitalitat cultural que ostenta Ripoll aquest 2013, motiu pel qual s'ha fet un gran esforç per donar el màxim de notorietat a un dels aplecs més tradicionals de Catalunya. Els actes comencen avui amb el concert de sardanes que tindrà lloc al monestir de Ripoll amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la soprano Chantal Botanch, concert que forma part també del XXXIV Festival Internacional de Música de Ripoll.

Demà dissabte a les 6 de la tarda a la Plaça de la Llibertat hi haurà la ballada d'inici de l'aplec amb la Cobla Tres Vents.

Finalment, el diumenge tindrà lloc l'Aplec, que començarà al Passeig Ragull a les 10 del matí i s'allargarà durant tot el dia, amb les cobles Bellpuig, Marinada, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell, les quals interpretaran un total de 33 sardanes, entre les quals hi haurà les finalistes i la sardana guanyadora del primer Concurs de Composició de Sardanes que va convocar aquest any l'Agrupació Sardanista.

La sardana guanyadora del concurs que porta com a títol “Ripoll 2013. Capital de la Cultura” i que és obra de M. Mercè Navarro i Galindo es dedicarà a Florenci Crivillé i Estragués, conservador de museu Etnogràfic, com a homenatge i reconeixement a la seva tasca cultural i sardanista.