Tres detinguts 'in fraganti' per dos robatoris en habitatges a Palau-saverdera i Olot

Un dels lladres es va intentar amagar dins la dutxa

Agents dels Mossos d'Esquadra de les comissaries de Roses (Alt Empordà) i Olot (Garrotxa) van detenir el dia 3 de març, a Palau-saverdera i a Olot, tres homes de 20, 21 i 32 anys, com a presumptes autors de dos robatoris amb força a interior de domicili.

La tarda del 3 de març agents de la comissaria de Roses van rebre l’alerta d’adreçar-se a un domicili del carrer Balmes de la població de Palau-saverdera, ja que possiblement hi estarien robant a dins.

Quan els agents van arribar al lloc, van entrar pel jardí per fer les comprovacions i van veure que una porta corredissa de la casa estava oberta. Un cop dins van observar que hi havia calaixos i armaris regirats.

Fent les comprovacions a tota la casa els agents van trobar un home amagat dins la dutxa d’un dels banys i el van detenir. En l’escorcoll li van trobar quatre cadenes d’or, un braçalet, un anell, un moneder i diners en efectiu.

Poques hores després i durant la tarda vespre del mateix dia, agents de la comissaria de la Garrotxa es van adreçar a un domicili situat al carrer dels Desamparats de la població d’Olot perquè havia saltat l’alarma i es veia, almenys, un individu encaputxat a l’interior.

Quan els mossos van arribar al lloc van constatar que es tractava d’una casa unifamiliar. Hi van accedir a través de les tanques del jardí i van veure com una finestra de la primera planta estava oberta i tenia el vidre trencat.

Els agents es van enfilar pel balcó i a dins van poder veure dues persones encaputxades que hi estaven robant i que acumulaven objectes per emportar. Els agents els van detenir. Un dels autors portava una motxilla a l’esquena i a dins un carregador d’un mòbil, un rellotge, monedes, eines diverses com ara un tornavís i uns auriculars.

Fetes les comprovacions dins l’habitatge van veure com sobre un escriptori hi havia un ordinador portàtil i dos telèfons a punt per sostreure.

En l’escorcoll a un dels detinguts se li va localitzar una navalla a la butxaca del pantaló que havia estat sostreta el dia abans de dins un turisme estacionat a la plaça Clarà d’Olot. L’autor havia trencat el vidre de matinada i ho havia regirat tot.

Per aquests fets al detingut de 21 anys també se l’acusa d’un delicte de robatori amb força a interior de vehicle.

Els arrestats, dos d’ells amb múltiples antecedents, van passar l’endemà, dia 4 de març, a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i d’Olot.