Palafrugell liquida el pressupost del 2023 amb un romanent de més de 6 MEUR

El resultat permetrà executar projectes addicionals als pressupostats inicialment

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha tancat la liquidació del pressupost del 2023 amb un romanent positiu de més de 6 milions d'euros. El resultat permetrà executar projectes addicionals als pressupostats inicialment.

Durant l'any passat, el consistori va executar un 60% de les inversions previstes -algunes de les quals s'acabaran aquest any-, sobretot gràcies a les aportacions dels fons Next Generation.

Entre elles, l'ampliació de l’Avinguda Espanya amb 1.800.000 euros; el parc territorial amb 737.000 euros; l’adquisició del nou enllumenat de Nadal amb 202.000 euros o la nova museografia del Museu del Suro amb 118.000 euros.

La liquidació del pressupost també ha permès mantenir el deute viu del consistori que al tancament de l’exercici del 2023 se situa al 17,68%. La situació permetrà afrontar operacions importants com pots ser el futur contracte pel servei d’escombraries o la nova aposta per a l'Oficina d'Habitatge i els reptes de caràcter social que té el consistori, sense la necessitat d’augmentar un endeutament.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, diu que amb el romanent positiu intentaran afrontar projectes que no estaven inicialment als comptes com "la reforma dels Ametllers; l’ampliació de l’Àrea d’Acció Social o un pla de xoc per a la millora de carrers i voreres de determinats barris".