Desallotgen setze persones d'un bloc de Blanes per una esquerda

El consistori ofereix una pensió als afectats

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha desallotjat setze persones que vivien en un bloc de pisos del municipi per una esquerda que hi havia a l'estructura de l'edifici. El consistori havia fet diversos requeriments al propietari de l’edifici perquè arreglés l’esquerda i ara s’ha decidit fer les obres però desallotjar els habitants de forma preventiva.

Tècnics municipals asseguren que el risc més elevat és en la part de l’escala comunitària i confien que en una setmana es pugui resoldre el perill més gran. Mentrestant, el consistori ha ofert allotjament a les cinc famílies afectades i de moment hi ha onze persones que han decidit anar a una pensió que hi ha al poble. Les cinc restants han preferit anar en cases d'amics o familiars.

Per això l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, s’ha mostrat confiat que potser “d’aquí a una setmana” els setze veïns puguin tornar a casa. Mentrestant, alguns d’ells han decidit anar a una pensió que hi ha al municipi i que l’Ajuntament de Blanes n’assumirà l’estada en pensió complerta. Onze veïns han decidit acollir-se a aquesta solució temporal que ha ofert el consistori de Blanes. N’hi ha cinc que han preferit anar a viure a casa d’amics o familiars a l’espera que puguin tornar a casa aviat.

La Policia Local de Blanes va ajudar als veïns en el desallotjament voluntari, que va començar a un quart de cinc i no es va donar per tancat fins pràcticament dos quarts de deu de la nit. En tot aquest temps, els veïns van poder recollir les coses de casa seva que es volien emportar durant tots aquests dies que no podran entrar al pis. A partir d’ara, però, l’edifici estarà tancat a tothom excepte als tècnics i treballadors que hauran de refer les deficiències estructurals.

Els treballs podrien allargar-se entre dos i tres mesos, tot i que l’esquerda que ha propiciat el desallotjament és la que hi ha a l’escala comunitària i que en una setmana es podria resoldre. A partir d’aquí, els tècnics valoraran si és segur pels veïns tornar a casa mentre s’acaba la resta de la rehabilitació.

En aquesta escala comunitària hi ha deu habitatges, però dos d’ells estan buits. Des de l’ajuntament van estar fent tasques per localitzar els possibles inquilins que hi havia en aquests dos pisos deshabitats però finalment ningú va respondre i van comprovar que no hi vivia ningú.