Pep Guardiola, premi Feliu Matamala de la Fundació Llibreria Les Voltes de Girona

L'acte va comptar amb els presidents Pujol, Montilla, Torra, Mas, Aragonès i Puigdemont

El Patronat de la Fundació Llibreria Les Voltes de Girona ha concedit el premi Feliu Matamala, de nova creació, a Pep Guardiola, entrenador del Manchester City. Aquest premi se li atorga per la feina que ha fet al llarg dels anys en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalana.

El guardó se li va entregar ahir a la tarda en el transcurs de l’acte de celebració del 60è aniversari de la Llibreria Les Voltes que es farà al Teatre Municipal de Girona.

La celebració va comptar amb la presència dels presidents de la Generalitat Jordi Pujol, José Montilla i Quim Torra, que van ser físicament a Girona i amb el president Carles Puigdemont, que va connectar en directe des de Brussel·les. Els presidents Artur Mas i Pere Aragonès –que no hi van assistir per motius d’agenda- van deixar missatges enregistrats en vídeo.

També hi van ser presents la presidenta del Parlament, Anna Erra; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i el conseller de Recerca i Universitats Quim Nadal.

Van confirmar la seva presència més de 300 persones dels àmbits cultural, educatiu, polític i social català, especialment de les comarques de Girona. Per a totes les persones que no hi van poder assistir el van poder seguir en directe mitjançant la retransmissió en streaming que va fer Televisió de Girona pel canal de Youtube de la Fundació Les Voltes. Durant l’acte es va homenatjar els 44 fundadors de la llibreria i especialment els cinc socis que encara són vius.

L’acte està concebut, més que com una celebració, com un acte col·lectiu de reivindicacions sobre la necessitat de continuar defensant la llengua catalana, en un moment de clar retrocés del seu ús públic, així com de l’escola en català. L’esdeveniment va ser presentat per la periodista Clara Sánchez-Castro Bonfill i va comptar amb l’actuació del músic i compositor Arnau Tordera i Prat. L’actor i director de teatre Martí Peraferrer va escenificar la història de Les Voltes.