Vint sortides dels Bombers relacionades amb la tramuntana, la majoria per arbres caiguts

Han quedat tallades puntualment la C-66, la C-65 i l'N-260, entre d'altres

Matinada intensa pels Bombers de la Generalitat que han atès un total de 21 avisos relacionats amb la forta tramuntana dels quals 20 han tingut lloc a la demarcació de Girona. Les sortides, en el 95% dels casos per arbres caiguts i la resta per cables arrencats, s'han produït entre la 1:50h i les 7:18h.

A Figueres (Alt Empordà) s'han registrat dos arbres caiguts, un d'ells al carrer Sant Pau a les 3:29h que ha caigut damunt un vehicle. Fins allà s'hi han desplaçat dues dotacions per a retirar-lo i no s'han registrat ferits. Poc més tard, a les 5:30h ha caigut un altre arbre al carrer Tapis, a la zona de l'Aigüeta.

També a l'Alt Empordà ha caigut un arbre a la GIV-6203 a Ventalló, tallant la circulació momentàniament a les 5:43h durant la seva retirada. A Colera un altre arbre ha caigut, en aquesta ocasió damunt l'N-260, en el punt quilomètric 8 en direcció Portbou a les 5:54h.

Al Pla de l'Estany s'han registrat quatre sortides importants, la primera d'elles a les 2:29h a Crespià on ha caigut un pi de grans dimensions a l'N-260 en el punt quilomètric 56 en direcció Olot on una dotació ha netejat la calçada. També a Crespià ha caigut un altre arbre a la GIV-5122 a les 7:09h. Dins el terme de Cornellà del Terri han caigut dos arbres més a la C-66, el primer a les 3:15h i el segon a les 3:45h.

Al Baix Empordà un arbre s'ha precipitat damunt la C-65 a les 3:18h a Sant Feliu de Guíxols en el punt quilomètric 0,5, desplaçant-se fins allà una dotació dels Bombers per a retirar-lo. Els Bombers també han registrat més sortides a Begur, Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro per més arbres caiguts.

Per avui el Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís per fortes ventades que podrien superar els 90 km/h a les comarques de la Cerdanya, el Ripollès, l'Alt Empordà i el Baix Empordà que anirien a la baixa a partir de la tarda.