Detenen un home per atracar tres persones en quinze dies a Girona i Salt

El lladre obliga la víctima a treure 1.000 euros del caixer

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el dia 20 de febrer un home, de 24 anys, com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb violència, un delicte de detenció il·legal i estafa bancària lleu.

La detenció és resultat d’una investigació oberta a finals del mes passat després de produir-se tres robatoris amb violència i intimidació en quinze dies, dos a Girona i un a Salt.

El primer dels fets es remunta al dia 27 de gener, a quarts de tres de la matinada, quan l’autor va abordar a la víctima en el portal d’un habitatge, a Girona, i li va sostreure el mòbil. A més, la va obligar a acompanyar-lo fins a un caixer automàtic i retirar 1.000 euros en efectiu.

El segon dels fets, es remunta al 2 de febrer quan va abordar al denunciant en el pàrquing públic de la Copa de Girona entre les dues i les tres de la matinada i el va empentar i intimidar verbalment. En aquesta ocasió li va sostreure mòbil, rellotge i la cartera on hi havia una targeta amb la qual va fer quatre compres d’imports inferiors a 20 euros.

En el tercer robatori va acorralar a la víctima a la sortida d’una discoteca de Salt, pels volts de les 6 del matí del dia 10 de febrer, la va immobilitzar i escorcollar. Li va trencar la jaqueta i com que no va localitzar cap objecte de valor el va obligar a fer-li dos Bizum d’un import total de 664 euros.

La investigació va permetre identificar l’autor i finalment se’l va detenir el passat 20 de febrer.

Es dona la circumstància que el mòbil sostret a la víctima en el segon robatori, la policia el va recuperar durant la detenció, ja que el duia l’arrestat. La investigació no es dona per tancada, a l’espera de saber si també podria ser l’autor d’altres robatoris de característiques similars.

El detingut amb antecedents, va passar el dia 22 de febrer a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona.