Mor un home francès de 75 anys a la platja de Roses

Dos socorristes de la Creu Roja han rescat la víctima de l'aigua però no han pogut fer res per salvar-li la vida

Un home francès de 75 anys ha mort aquest dimarts poc després de dos quarts de sis de la tarda a la platja de Roses (Alt Empordà), segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC).

Segons les primeres informacions, l'home ha entrat a banyar-se i al cap d'una estona ha començat a demanar auxili. Dos socorristes de la Creu Roja ràpidament han rescatat la víctima de l'aigua en estat inconscient, han fet la primera assistència i han avisat al telèfon d'emergències 112 demanant una ambulància. Dues dotacions del SEM han fet maniobres de reanimació però amb resultats infructuosos. La víctima tenia 75 anys, era de nacionalitat francesa i estava de vacances amb la seva dona.

El SEM ha enviat al lloc dues ambulàncies, una de Suport Vital Bàsic i una de Suport Vital Avançat, i ha activat el metge del CAP de Roses. En aquest succés també hi ha treballat la Policia Local de Roses amb tres patrulles, el cos dels Mossos d'Esquadra, amb 4 patrulles de la Comissaria de Roses, inclosa la Unitat d'Investigació. Un cop s'ha certificat la mort de l'home, els serveis funeraris s'han fet càrrec del cos.


A la platja on ha passat l'incident hi havia bones condicions de bany perquè onejava la bandera verda i hi havia servei de vigilància.