La CUP reclama un 'cordó sanitari' contra el PP i la corrupció

També demanen la desaparició de la subdelegació del govern espanyol a Girona

Davant dels fets recents que situen el Partit Popular en l'ull de l'huracà davant les darreres acusacions de corrupció, la territorial nord-oriental de la CUP ha reclamat a les forces polítiques l’articulació d’un “cordó sanitari contra el PP i la corrupció a les comarques gironines”. En aquest sentit els independentistes posen com a exemple el regidor gironí, Carles Palomares, que recentment va abandonar el grup municipal del PP a l’Ajuntament de Girona.

Segons la formació, “cal fer un exercici de valentia i transparència i negar-se públicament a continuar pactant amb el PP, i exigir explicacions a tots aquells partits i representants polítics que estan implicats o donen cobertura als casos de corrupció. "No podem donar ni un pam de legitimitat a aquells que porten anys estafant la ciutadania i deixant que les classes populars patim una crisi mentre ells es protegeixen els seus delictes", han assegurat.

En aquest sentit, la CUP ha fet una crida a participar en la concentració que s’ha organitzat per aquest dijous, 18 de juliol, a les vuit del vespre davant la subdelegació del govern espanyol a Girona. La formació també ha mostrat el seu suport a les diferents mobilitzacions que s’estan convocant durant les darreres hores en contra dels múltiples casos de corrupció que afecten la política espanyola i catalana.

Desaparició de la subdelegació del govern espanyol

D’altra banda, la CUP s’ha mostrat contrària, avui, al nomenament de Juan Manuel Sánchez-Bustamante (PP) com a nou subdelegat del govern espanyol a Girona.

Així, la formació ha reclamat la desaparició de la subdelegació del govern espanyol a Girona, una institució que considera “anacrònica i totalment prescindible”. Per la formació, la defensa constant del concepte de província i la intenció de reforçar la presència de l'Estat a les comarques gironines demostren la voluntat recentralitzadora i espanyolista del PP i els seus representants en el territori català.