A presó el membre d'un grup criminal que tenia 1.300 plantes de marihuana a Riudarenes

La nau tenia la llum punxada i ha defraudat més 117.500 euros en electricitat

El jutjat ha enviat a presó sense fiança el membre d'un grup criminal que cultivava marihuana a l'interior d'una nau de Riudarenes (Selva). Els agents de la Policia Nacional el van detenir durant un operatiu que va permetre desmantellar la plantació.

A dins la nau, que té uns 900 metres quadrats, hi creixen 1.315 plantes de marihuana. A més, amb l'objectiu d'afavorir el creixement de la droga i treure'n més rendiment, els integrants del grup hi havien instal·lat focus de baix consum, filtres de carboni i extractors.

La nau tenia la llum punxada i segons càlculs de la companyia elèctrica l'import del frau puja a més de 117.500 euros. L'entrada i escorcoll es va fer amb el suport d'agents de la Unitat d'Intervenció Policial de Barcelona.    

Els agents del CNP van començar a fer vigilàncies i seguiments al voltant de la nau després de rebre l'alerta de diversos veïns, que patien talls de llum continus i sospitaven que a dins s'hi estaria cultivant droga. La policia va descobrir que la banda havia modificat l'estructura de l'edifici, d'uns 900 metres quadrats, per afavorir el creixement de la marihuana i treure'n més rendiment.

Havien instal·lat focus de baix consum, filtres de carboni i diversos extractors a l'interior de la nau per evitar ser descoberts. A més, fertilitzaven constantment la plantació amb l'objectiu d'accelerar el creixement de la droga i incrementar el percentatge de THC (el principi actiu de la marihuana).

Els agents del CNP van dur a terme un dispositiu policial per desmantellar la plantació. Hi van prendre part efectius de la UIP de Barcelona i també es va comptar amb el suport de la guàrdia municipal de Riudarenes.

A l'interior de la nau, els policies hi van trobar un individu que tenia cura de la plantació. L'home, un dels integrants del grup criminal, es troba en situació irregular. A dins la nau hi havia fins a 1.135 plantes de marihuana, amb un pes de 200 quilos, que el CNP va arrencar i comissar juntament amb els diferents aparells per afavorir el creixement de la droga. La companyia elèctrica calcula que l'import de la llum defraudada ascendeix a 117.664,08 euros.

Els agents del CNP van detenir el responsable de la plantació per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Després de passar a disposició judicial, l'individu ha entrat a presó sense fiança.