Detingut a Caldes un home que feia abocaments il·legals amb una furgoneta robada

L'home ja té diversos antecedents per lesions, amenaces i atemptat contra agents de l'autoritat

La Policia Local de Caldes de Malavella (Selva) ha detingut un individu que estava abocant trastos vells i deixalles al mig del bosc amb una furgoneta robada. Els fets van tenir lloc aquest diumenge a la tarda.

Una patrulla que feia ronda per la urbanització de Can Carbonell va sorprendre el detingut mentre descarregava la furgoneta en companyia d'un altre home. Llençaven els residus (entre els quals, també plàstics i fustes) directament al sotabosc.

L'altre home va aconseguir fugir. Els agents van identificar l'individu, van veure que la furgoneta feia deu dies que constava com a sostreta, i el van detenir pel robatori i l'abocament il·legal. L'arrestat ja acumula antecedents per lesions, amenaces i atemptat contra agents de l'autoritat.

La detenció va tenir lloc aquest diumenge a la tarda. Cap a tres quarts de sis, una patrulla de la Policia Local que feia ronda per la urbanització de Can Carbonell va veure dos homes que estaven descarregant una furgoneta a dins del bosc. Es trobaven en un paratge proper a l'entrada de Santa Seclina.

Quan els agents s'hi van acostar, un d'ells va pujar en un cotxe que hi havia aparcat al costat de la furgoneta i va marxar del lloc, sense que els agents poguessin aturar-lo ni tampoc agafar la matrícula del vehicle. La policia, però, sí que va poder aturar l'altre individu, que era el qui havia conduït la furgoneta fins al bosc.

La patrulla va veure com els dos homes estaven abocant tot de trastos vells i deixalles al paratge. Havien tirat plàstics, fustes i altres residus al bosc, i al darrere de la furgoneta hi tenien mobles vells, cables i saques. Pretenien desfer-se'n llançant-les allà mateix.

Amb antecedents

Quan la policia va identificar l'individu van veure com l'home ja tenia antecedents per delictes diversos (entre els quals, lesions, amenaces i atemptat contra agents de l'autoritat). A més, quan la patrulla va comprovar la matrícula de la furgoneta, van veure com constava robada des de feia deu dies. L'havien sostreta a Girona el 7 de febrer passat.

Els agents van detenir l'home per un delicte de robatori i per abocament il·legal i se'l van endur a comissaria. A més, van retirar la furgoneta robada del bosc i van fer saber al seu propietari que l'havien localitzada.  

Segons informa la Policia Local, de manera regular els agents fan patrullatges preventius per detectar abocaments il·legals i atrapar els qui llancen deixalles al bosc. Tot i que admeten que no és senzill, quan localitzen un abocament de residus, els agents intenten buscar pistes que permetin localitzar-ne el responsable.