El Govern celebra la iniciativa de la dessalinitzadora impulsada pels hotelers de Lloret

Plaja diu que encara no s'ha decidit des de quin segon port es podrien enviar vaixells per portar aigua

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha celebrat la iniciativa de la dessalinitzadora de Lloret de Mar (Selva) i totes les que s'impulsin per afrontar la sequera.

Durant la roda de premsa d'aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, Plaja ha afegit que el posicionament del Govern és el mateix que el de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), i que encara no han rebut la proposta tècnica de la dessalinitzadora.

Plaja ha apuntat que s'estudiarà aquest i qualsevol projecte des de la comissió interdepartamental, l'ACA i l'Ajuntament, i que es prendran les mesures pertinents. La portaveu ha explicat que encara no s'ha decidit des de quin segon port es podrien enviar vaixells per portar aigua, si fos necessari.

Plaja ha insistit que cal revisar i adaptar el Pla Especial de Sequera (PES) -redactat entre el 2018 i el 2019, i aprovat el 2020-, però no pas corregir-lo ni esmenar-lo.

Preguntada per si el port de Marsella seria una opció per enviar vaixells amb aigua cap a Barcelona, la portaveu ha reafirmat que s'estan estudiant totes les possibilitats, i no n'ha descartat cap.