Els marxants proposen traslladar el mercat de Girona a la llosa del Parc Central

L'associació denuncia que l'alcalde els ha "enganyat" perquè no tenen nou emplaçament

L'Associació de Marxants de les Comarques Gironines proposa traslladar el mercat de Girona a la llosa del Parc Central. Segons el president de l'associació, Josep Maria Vergés, el mercat és un element dinamitzador i ajudaria a recuperar comercialment la zona de la ciutat que més ha patit les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV).

Els marxants asseguren que no poden aguantar més temps "arraconats" a un extrem de la Devesa i asseguren que se senten "enganyats" per l'alcalde Carles Puigdemont perquè dos anys després d'assumir l'alcaldia no ha trobat un nou emplaçament. Els marxants també han proposat altres ubicacions alternatives, com ara Bonastruc de Porta o inclús Jaume I.

L'Associació de Marxant de les Comarques Gironines assegura que el mercat de la Devesa de Girona és "el pitjor del país" perquè està mal ubicat, poc regulat i no es vetlla per la qualitat de les parades. El president de l'associació, Josep Maria Vergés, ha afirmat que ja se'ls ha acabat la paciència i reclamen a l'Ajuntament de Girona que passi de les promeses a l'acció, trobi un nou emplaçament i acabi amb les "irregularitats" que hi ha.


Segons Vergés, a aquestes alçades ja havien d'estar en un altre emplaçament i asseguren que si els veïns de la Devesa no els volen allà hi ha altres opcions. "Som un element dinamització i de promoció econòmica, no som d'un barri, som de Girona", ha afirmat Vergés. Entre les propostes hi ha ocupar la part central de la Devesa (lloc que ocupaven abans), el carrer Bonastruc de Porta o "si l'ajuntament és valent", inclús l'avinguda Jaume I. Vergés assegura que a altres poblacions el mercat setmanal és un atractiu turístic i que a Girona, com a capital, podria ser un pol d'atracció de visitants.

Una altra de les propostes que els marxants posen sobre la taula és traslladar el mercat a la llosa del Parc Central. Segons Vergés, seria una manera de dinamitzar una zona cèntrica de la ciutat però totalment devaluada després de patir durant anys les obres del TAV. "Podríem ajudar a atraure de nou gent allà i, com a espai nou, seria l'excusa perfecte per regularitzar el mercat", ha afirmat Vergés.

El president ha admès que l'equip de govern ha fet un esforç per legalitzar algunes parades però assegura que encara queda molta feina per fer. Segons Vergés, en els darrers tres anys una trentena de paradistes emblemàtics han decidit deixar el mercat de Girona perquè "no els surten els números". Al seu lloc, hi ha altres parades amb producte de baixa qualitat i, segons Vergés, en situació totalment irregular.

Els marxants reclamen a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que faci "el que va prometre personalment", trobi un nou emplaçament per al mercat i reguli les parades que hi ha. "Ara per ara, ni tan sols tenim el llistat per saber qui para al marcat de la Devesa", ha lamentat Vergés que alerta que, si no es fa alguna cosa ràpida, cada vegada s'anirà degradant més la situació del mercat perquè els marxants aniran plegant.

Els marxants han rebut el suport de la directora de Pimec Girona, Marta Julià, que ja ha entrat un escrit a l'Ajuntament de Girona demanant que s'assegui a parlar i negociar amb els marxants per aconseguir trobar una solució que garanteixi la supervivència del mercat de Girona.