Ripoll prohibeix l'ús de la xarxa d'aigua per beure o cuinar a causa d'un increment d'arsènic

El consistori assegura que es pot seguir emprant per a rentar roba, estris de cuina o dutxar-se

L'Ajuntament de Ripoll ha emès un ban on alerta que recentment han detectat un increment del nivell d'arsènic a la xarxa d'aigua potable superior a 10 μg/l, el que suposar un risc per a la salut de qui la consumeixi o en faci ús.

Des del consistori expliquen que, a conseqüència de la sequera, els nivells s'han incrementat i és per això que es recomana a tota la població que s'abstingui de consumir aigua de la xarxa d'una manera continuada per beure o cuinar.

D'altra banda, es pot seguir utilitzant per a dutxar-se, rentar la roba o els estris de cuina sense cap mena de problema.

Amb tot, els Ajuntaments de Ripoll i Campdevànol i SOMASRSA han aprovat el projecte de renovació i ampliació de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de Ripoll i Campdevànol i en breu s’iniciarà la seva licitació.

Amb l’execució de les obres que contempla aquest projecte es posarà fi a les incidències de qualitat de l’aigua que s’han produït en els darrers anys i s’adequarà la planta a la nova legislació.

L’arsènic és un element químic que es troba de manera natural en els recursos d’aigua a causa de la dissolució d’alguns minerals presents en el medi.