Carme Casacuberta, nova directora del Patronat del Banc dels Aliments de Girona

Albert Riera ocuparà el càrrec de director executiu, de nova creació

El Patronat del Banc dels Aliments de Girona va escollir aquest passat dimecres la renovació dels càrrecs directius amb Carme Casacuberta Gelis com a nova presidenta i Albert Riera Pairó de director executiu.

Casacuberta va començar a col·laborar amb el Banc dels Aliments fa deu anys, esdevenint la primera dona a ocupar el càrrec aquest càrrec, agafant el relleu de Joan Jorba, que va morir a finals de gener.

Per la seva banda Albert Riera, Catedràtic de Geografia i Història en Institut Carles Rahola, encapçalarà la figura de director executiu que fins ara no existia dins l'organigrama del patronat.

En la reunió s’ha ratificat el posicionament del Banc dels Aliments de Girona davant el nou model d'ajuda de la Unió Europea. S’ha confirmat que el nou model no arribarà a tothom i que més de 30.000 persones de la demarcació de Girona en quedaran fora

Des del Banc dels Aliments de Girona, es recolza el canvi de model a un model més digne d’ajuda a les persones vulnerables. A causa de l’elevat nivell de pobresa, es defensa un model mixt de distribució d'aliments i de targetes moneder, dues eines d'ajuda a les persones que s’han de complementar i coexistir.

El Banc dels Aliments celebra i confia en les declaracions del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, que s’ha compromès a destinar-hi més recursos en cas de necessitat.