Unió de Pagesos negocia amb el Ministeri compromisos per permetre reobrir l'AP-7 i l'N-II

El sindicat reclama una reunió "al més alt nivell" amb el titular d'Agricultura Luis Planas

El portaveu d'Unió de Pagesos a les comarques gironines ha explicat que aquest dimecres s'estan mantenint dues converses amb l'administració.

Les primeres es fan a Vic, on els representants del moviment Revolta Pagesa es reuneixen amb la Generalitat per avançar "més en ferm" amb els compromisos que el Govern va adquirir la setmana passada a Palau, durant les protestes que van culminar amb les marxes lentes de centenars de tractors fins a Barcelona.

Les segones, de les quals en dependrà allargar els talls a Pontós, les estan portant a terme representants de la mateixa Unió de Pagesos amb representants del Ministeri d'Agricultura. Narcís Poch ha reiterat que el sector reclama "compromisos" per permetre posar fi al bloqueig de l'AP-7 i l'N-II a l'Alt Empordà. I que, d'entrada, allò que veurien com "un acord de mínims" és tenir una reunió directa "al més alt nivell" amb el ministre.

"Depenent del que en surti, si els resultats són positius, nosaltres potser farem un gest de bona voluntat", ha afirmat Poch, en referència als talls a l'autopista i a la nacional (on durant la nit els agricultors han entravessat arbres talats).

Els pagesos, però, no esperen que arribi cap concreció fins al migdia. I per tant, el portaveu d'Unió de Pagesos ja ha avançat que "allò segur és que avui ens quedem a dinar aquí". De fet, ja tenen la fideuada encarregada.

De moment, al damunt de l'AP-7 hi ha un centenar de pagesos que estan esmorzant. A l'autopista s'hi mantenen els tractors i les barricades (fetes amb pneumàtics, deixalles i arbres talats). El tall tant de l'autopista com de la nacional en aquest punt de l'Alt Empordà ja fa 24 hores que dura.