Cues de fins a quatre quilòmetres a l'N-II i l'AP-7 a l'Alt Empordà per les protestes dels pagesos

Els Mossos desvien el trànsit de l’autopista a partir de la sortida de Vilademuls

Les protestes de la pagesia a les comarques gironines han provocat cues de 3 quilòmetres a l’AP-7 entre Medinyà (Gironès) i Vilademuls (Pla de l’Estany) i de 4 quilòmetres més a l’N-II entre aquest municipi i Bàscara (Alt Empordà).

La majoria de vehicles que han quedat aturats són camions i en l’autopista en prou feines es veien turismes o furgonetes. Els Mossos han desviat tot el trànsit de l’autopista a Vilademuls arran del tall que han fet els pagesos des de mig matí a l’altura de Pontós (Alt Empordà) i els desvien per la nacional, on poc després també està tallada per la protesta.

Altres carreteres que s'han vist afectades de retruc pels talls és la C-26 entre Borrassà i Navata on l'N-260 també està absorbint gran part dels camions que esquiven l'N-II i l'autopista. També la C-31 entre Ventalló i Vilamallà hi ha 10 quilòmetres de cues en sentit nord.

El Servei Català de Trànsit informa que els vehicles pesants que circulen per l'autopista en territori francès en direcció a Catalunya es desvien al Pertús per evitar que accedeixin a l'AP-7 i quedin aturats.

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra desvien per la sortida de Figueres Sud tots els vehicles que circulen en direcció sud. En direcció nord, els desviaments són a Vilademuls.

Pel que fa a la nacional, està tallada entre Vilamalla i Pontós. També s'ha restringit el trànsit de la C-38 a Molló (Ripollès).