Els Mossos no poden evitar que els pagesos tallin l'AP-7 a Figueres sud

Un dels objectius de la protesta podria ser blocar les comunicacions a la Jonquera

ACTUALITZAT 9:00h | Els pagesos gironins tallen des d’aquest dimarts al matí l’N-II a l’altura de Pontós, on han deixat diversos tractors per bloquejar el pas.

Els manifestants s’han dirigit posteriorment per camins rurals cap a l’AP-7 per intentar bloquejar-la prop de la sortida 4 (Figueres sud), i tot i que ho han aconseguit durant uns minuts, unitats de la Brimo dels Mossos d’Esquadra els han fet fora i han fet un cordó policial per impedir als pagesos tornar a entrar a la via.

Tanmateix, minuts més tard en un segon intent han aconseguit blocar el pas de vehicles a l'altura de Borrassà en sentit Girona. Els Mossos d'Esquadra han començat a desviar els vehicles per la sortida 4 i també demanen als conductors en territori francès que volen accedir a Catalunya que abandonin l'autopista.

Les protestes formen part d’una nova jornada de mobilitzacions del sector agrícola durant la qual també es volen bloquejar Mercabarna i el Port de Tarragona. A les comarques gironines, un dels objectius podria ser la Jonquera.

(notícia en desenvolupament, seguirà ampliació)