Olot demana poder actuar de ''forma immediata'' en les ocupacions conflictives

Un terç de les 180 que hi ha comptabilitzades ho són

Olot (Garrotxa) s'afegeix a les moltes localitats de les comarques gironines que demana actuar contra les ocupacions que siguin problemàtiques a la ciutat. L'alcalde de la capital de la Garrotxa, Pep Berga, està "fart de no poder fer-hi res", malgrat les molèsties i perjudicis que aquest tipus d'ocupació genera entre el veïnat.

Per això, Berga demana que es modifiqui la legislació per tal de donar autonomia als ajuntaments a l'hora d'actuar de manera "immediata" en aquests casos. L'alcalde lamenta que no es pugui "fer res" des del consistori, malgrat disposar de la Policia Local que podria intervenir en aquells casos en què es produeixen incidents o en les que els inquilins punxen l'aigua i la llum a altres veïns.

"El que demanem és poder fer alguna cosa de manera immediata i que aquestes persones se'n vagin. A vegades ens trobem amb situacions increïbles com quan una família que ha comprat un pis veu com al cap de dos dies li punxen l'aigua i la llum. Ja no només és la inseguretat, sinó les molèsties que generen a la resta", lamenta Berga.

I és que l'alcalde garrotxí considera "incomprensible" que la legislació impedeixi "fer res" als consistoris quan es produeix una situació com aquesta. Amb tot, Berga deixa clar que des de l'ajuntament tenen identificats tots els casos problemàtics i els diferencien d'aquelles ocupacions per necessitat. Berga explica que actualment hi ha uns 180 habitatges ocupats a la ciutat, dels quals una tercera part els inquilins són problemàtics.

A més, des de l'Ajuntament d'Olot recorden que en aquests casos el jutjat pot trigar entre un i dos anys en autoritzar el desallotjament de les persones que causes les molèsties i punxen els subministraments, una situació "incomprensible per a la gran majoria d'alcaldes de les comarques de Girona". 

A banda, Berga lamenta les dificultats d'accés a l'habitatge que hi ha, especialment per part dels joves, malgrat que hi ha un gran parc que pertany a bancs i que l'alcalde considera que s'hauria de posar a disposició dels ajuntaments per tal que els gestioni.

"Ningú dormint al carrer"

Pep Berga també ha volgut posar de relleu que a Olot han aconseguit que hi hagi gent dormint al carrer. En aquest sentit, l'alcalde d'Olot explica que tenen convenis amb dues pensions de la ciutat per tal d'acollir aquelles persones que no tenen un sostre. "És molt estrany veure algú dormint al carrer a la ciutat i això és una qüestió important pr a nosaltres", ha conclòs Berga.