El trasllat del menjador social de Figueres a l'antic escorxador es farà aquest any

L'Ajuntament hi destinarà 300.000 euros i tindrà capacitat per a unes 90 persones

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) preveu traslladar el menjador social que actualment hi ha al barri de l'Estació a l'antic escorxador comarcal abans que acabi l'any. Un projecte que va idear l'anterior equip de govern.

El consistori espera poder abordar el projecte en junta de govern en les pròximes setmanes i que sigui una realitat com més aviat millor per acabar amb els problemes que l'actual edifici de la plaça Sant Vicenç de Paül provoca.

L'actuació tindrà un cost d'uns 300.000 euros i es finançarà íntegrament amb fons municipals. De moment, s'hi traslladarà el menjador, però no es descarta que més endavant s'hi puguin afegir altres serveis relacionats amb situacions d'emergència. L'equipament tindrà, a més del menjador, dutxes i una bugaderia.

L'anterior equip de govern va anunciar just fa un any la voluntat d'ubicar un centre integral d'atenció per emergències socials en aquest edifici de poc més de 6.000 metres quadrats. La voluntat era també ubicar-hi les dependències de la Guàrdia Urbana.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, explica que "l'objectiu és treure l'espai d'aquest barri on actualment provoca molts problemes als veïns". "Serà en una ubicació molt més bona pel conjunt de la ciutadania", afegeix Masquef.