El bar objecte de boicot a Girona nega les acusacions rebudes

La direcció de l'establiment diu que no hi ha denúncies presentades

El bar Cal Campaner, que recentment és objecte d'un boicot a Internet mitjançant la xarxa social Facebook, ha volgut sortir avui al pas de les acusacions que se li assenyalen.

En aquest sentit, els propietaris han apuntat mitjançant un comunicat que l'extreballadora que va denunciar el cas davant del programa Els Matins de TV3, Aroa Céspedes, "es va presentar sense la documentació necessària per poder tramitar la seva alta com a treballadora, comprometent-se a dur aquesta documentació perquè el gestor pogués fer els tràmits. L’endemà va trucar per dir que ja no tornaria i que ja no volia la feina, sense haver manifestat res en aquest sentit el dia abans en el moment de marxar", expliquen.

Des de Cal Campaner expliquen que les declaracions de Céspedes a la televisió pública, dotze dies més tard, estaven "completament allunyades de la realitat". És per això que els propietaris neguen que volien fer treballar a la jove sense contracte ni alta a la seguretat social. També neguen rotundament que fos insultada i vexada per part dels responsables del negoci ni per la resta de treballadors presents aquell dia. Expliquen que tampoc és veritat que se li digués que no podia beure aigua si tenia set, "unes acusacions que han negat sorpresos els treballadors que hi eren presents aquell dia", asseguren.

No només això, els propietaris també expliquen que en el currículum vitae de la denunciant, es fa constar que tenia experiència com a cambrera i que, a més, tenia el títol de manipulació d’aliments, desmentint d'aquesta manera les afirmacions fetes a TV3 on explicava que no tenia experiència en el sector.

Pel que fa a la denúncia interposada davant els Mossos d'Esquadra i la suposada inspecció de Treball, els propietaris apunten que des de comissaria se'ls ha manifestat que no hi ha constància de cap denúncia interposada per part de Céspedes contra l'establiment, fet que ha corroborat aquest diari mitjançant fonts policials consultades. Tampoc diuen tenir constància de cap diligència oberta mitjançant Inspecció del Treball.

Cal Campaner es mostra molest davant el fet que cap membre de Els Matins de TV3 va contactar amb ells, ni abans ni després, per tal de contrastar les acusacions.

Amb tot, els responsables del bar-cafeteria Cal Campaner, mitjançant els seus assessors legals, han requerit per escrit a Aroa Céspedes per tal que rectifiqui les seves declaracions i afirmacions, afegint que es reserven el dret d’iniciar accions legals. Finalment lamenten "profundament" la difusió i divulgació que s’ha fet de les declaracions de la jove efectuades "sense cap fonament i amb l’única intenció de difamar als responsables de l’establiment, els seus treballadors i la resta de persones que hi estan relacionades".

Per acabar, consideren que aquestes declaracions només poden respondre a "algun tipus de campanya orquestrada per danyar la nostra imatge", han reblat.