Detecten una fuita d'àcid sulfúric rebaixat en un camió a Banyoles

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla TRANSCAT

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla TRANSCAT per una petita fuita en un camió que transportava àcid sulfúric rebaixat al 70% (producte corrosiu). L'incident ha tingut lloc a la GIV-5136, a l'entrada de Banyoles, i la policia local ha tallat el trànsit dels carrers adjacents per evitar "l'efecte tafaner" i facilitar les tasques dels equips d'emergència.

Tres dotacions dels bombers, inclòs el furgó de risc químic, han arribat al lloc de l'incident i han confirmat que la fuita és petita i en forma de degoteig. Els bombers han col·locant un recipient a sota de la fuita i, amb una bomba, retornen l'àcid dins la cisterna, a l'espera que arribi un camió cisterna de Barcelona per fer el transvasament.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d'alerta del Pla especial d'emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per un camió de transport de mercaderies perilloses que ha patit una fuita a la GIV-5136, a l'entrada de Banyoles. El camió transportava àcid sulfúric rebaixat al 70%, una substància corrosiva.

El mateix camioner hauria posat una galleda per recollir el producte. Posteriorment, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, inclòs el furgó de risc químic, han arribat al lloc de l'incident i han confirmat que la fuita és petita i en forma de degoteig. Els bombers estan fent un "procés de recirculació" del producte, col·locant un recipient a sota de la fuita i, amb una bomba, retornen l'àcid altre cop dins de la cisterna. Aquestes tasques es fan a l'espera que arribi un camió cisterna -gestionat per l'empresa- que ve des de Barcelona per fer el transvasament de la càrrega.

Tot i que l'incident no requeria mesures preventives d'autoprotecció per a la ciutadania, la Policia Local de Banyoles ha acordonat la zona, ha tallat el trànsit dels carrers adjacents i ha demanat a la gent que no s'apropi per evitar l'efecte tafaner i facilitar les tasques dels equips d'emergència.