El Govern eliminarà l'oficina dels Mossos a Portbou per manca de denúncies

Des de novembre només s'han registrat 27 procediments

El Govern no mantindrà una Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) física a Portbou (Alt Empordà). El motiu és que, en els tres mesos que ha durat la prova pilot, només s'han registrat 27 denúncies, vuit de les quals han estat penals.

A més, la majoria de les reclamacions han estat per pèrdues d'objectes en altres municipis. Per tot plegat, des del Govern descarten que es mantingui aquesta oficina, que havia existit i que es va tancar fa més d'un any.

De fet, aquest va ser un dels motius que va portar l'alcalde de la localitat, Gael Rodríguez, a exigir que es tornés a obrir i que es posessin més efectius dels Mossos d'Esquadra al municipi fronterer.

Un cop acabada la prova pilot es descarta que es reobri aquesta oficina, si bé Interior deixa clar que el servei policial serà "dinàmic, amb l’objectiu d'apropar-se als ciutadans". A més, des del Govern assenyalen que en la mesura del que sigui possible intentaran fer els patrullatges a peu, per tal de generar una sensació de proximitat amb els veïns de Portbou.

Pel que fa a la recollida de denúncies, tot i el baix número d'aquestes, s'establirà un horari per tal que els veïns del municipi puguin presentar-les a Portbou sense necessitat de desplaçar-se a un altre municipi.