Els apartaments turístics gironins reclamen la reparació urgent de les canonades d'aigua amb fuites

L'associació es pregunta per què el Govern no aposta pel transvasament de l'Ebre per front a la sequera

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) està "perplexa" per la "manca d'accions reals i efectives" del Govern per posar fi a les pèrdues d'aigua que es produeixen arran del mal estat de les canonades i reclamen "solucions urgents".

El sector remarca que aquestes pèrdues se situen en el 25% i que, per tant, "ara mateix es continua perdent un de cada quatre litres". "Si el Govern hagués actuat fa temps, avui només estaríem parlant de manca de pluges", critiquen en un comunicat.

L'Associació considera que cal anar "a l'arrel del problema" i acabar amb l'estat de la xarxa "deficient". També veuen amb preocupació la imatge que es dona de la destinació turística i reclamen apostar pel transvasament de l'Ebre.

En un comunicat, l'ATA es pregunta per què el Govern no aposta pel transvasament del riu Ebre com a solució per fer front a la sequera, tal com han plantejat alguns col·legis d'enginyers.

L'Associació exposa que, en una situació d'emergència com l'actual, no s'entén que s'apliquin polítiques d'interconnexió de xarxes "que evitin assecar uns rius mentre a altres no s'hi actua". "Veiem com s'eixuga el Ter per portar aigua a Barcelona, però l'Ebre no es toca, malgrat que disposi de cabal suficient per fer front a la situació d'emergència que tenim", afirma l'entitat.

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) assegura que els apartaments turístics fa temps que treballen per millorar la gestió dels recursos hídrics invertint en mesures per reutilitzar l'aigua, establir sistemes de control de l'ús i reducció del consum i en campanyes de conscienciació als visitants.

El sector dels apartaments turístics ha donat suport al Compromís Nacional per un Turisme Responsable de la Generalitat que, en un dels seus punts, inclou el repte d'equiparar l'any 2035 el consum d'aigua d'un turista amb el d'un resident.

"No obstant això, calen eines, infraestructures i línies específiques d'ajut per fer compatible el desenvolupament d'un dels principals sectors econòmics del país amb el context actual", exposen.

Els apartaments turístics estan preocupats per l'impacte de les mesures anunciades en el marc del Pla Especial de Sequera de Catalunya i quines conseqüències tindrà en l'arribada de turistes estrangers. El sector tem que "la mala gestió del Govern" afecti la imatge de la destinació a fora del país.