La marxa lenta de tractors causa 11 quilòmetres de congestió a l'AP-7 a Maçanet de la Selva

Mentrestant es manté tallada l'autopista a la Jonquera

La marxa lenta dels pagesos en direcció Barcelona causa 16 quilòmetres a l'A-2 entre la Ribera d'Ondara i Jorba i 11 més entre Sils i Maçanet de la Selva, segons dades del Servei Català de Trànsit corresponents a un quart d'onze del matí.

A banda d'aquests trams, també hi ha congestions de 6,1 quilòmetres a l'N-II, entre Mollerussa i Sidamon i tres quilòmetres de circulació intensa entre Vic i Malla, a la C-17; tres quilòmetres i mig a Camarles, a l'N-340, i mig quilòmetre més a Montblanc i a l'Ampolla, a l'AP-2 i l'AP-7, respectivament.

D'altra banda, els pagesos han aixecat el tall de l'Aldea, des d'on 40 d'ells han sortit de matinada cap a la capital catalana, mentre que al nord del país, es manté tallada l'AP-7, a la Jonquera.

Un cop a la capital catalana, els tractors procedents de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, de Ponent i de la zona de Vilafranca estacionaran els seus vehicles a l'avinguda Diagonal (la capçalera arribarà fins al Passeig de Gràcia), mentre que els procedents de Girona i la Catalunya Central ho faran davant de la seu del Departament d'Acció Climàtica, a la Gran Via, després de creuar la ciutat pel carrer Aragó i Passeig de Gràcia.

Els pagesos tenen previst anar a la seu de la Comissió Europea, a la delegació del govern espanyol i finalment a la seu del Govern per reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Alguns també podrien anar al Parlament, on aquest dimecres hi ha ple.