Els pagesos mantindran el tall de l'AP-7 i l'N-II a Medinyà fins demà al matí

Seguidament iniciaran una marxa lenta fins a Barcelona

Els pagesos gironins han acordat quedar-se a passar la nit a l'AP-7 a Medinyà (Gironès) i mantenir també tallada l'N-II. Tot i que inicialment l'assemblea estava prevista pels volts de les set de la tarda, la deliberació s'ha avançat i els manifestants han decidit que mantindran el tall, que ha començat a dos quarts de tres de la tarda, fins demà al matí.

Entre les opcions que valoren, hi ha la possibilitat de fer torns per dormir als tractors que han deixat aparcats a l'N-II.

A l'assemblea també s'ha acordat que a les set del matí s'uniran a les marxes lentes previstes cap a Barcelona.

Dels prop de 4.000 tractors mobilitzats arreu del Territori, Unió de Pagesos en situa 1.500 a la Plana de Lleida, 500 a les comarques de Girona, 550 a la Catalunya Central (400 a Sant Fruitós del Bages i 150 a Vic), 300 a Montblanc, 200 a Vilafranca del Penedès, 200 a Amposta, 150 a Vila-rodona (Alt Camp), 150 a Móra d'Ebre, 180 a la Seu d'Urgell, 40 a Vilaller (Alta Ribagorça), 25 a Tortosa, i 300 entre el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, 280 dels quals a Granollers.

Segons les informacions del Servei Català del Trànsit, per zones, les principals carreteres afectades a Tarragona són l'AP-2 tallada a Montblanc i Vila-rodona, l'AP-7 tallada a l'Aldea, i les afectacions a l'N-240, la C-51 i l'N-420.

A Ponent hi ha el tall de l'A-2 a Mollerussa i l'N-II, que també té la circulació interrompuda a Girona. Al Penedès, l'N-340 està tallada a Vilafranca, i a la Catalunya Central els talls de la C-17 i la C-25 són a Vic. També està aturada la circulació a la C-16 i a l'Eix a l'altura de Manresa i Sallent.

(article en redacció, seguirà ampliació)