Els pagesos gironins tallen l'AP-7 i l'N-II a Medinyà i podrien passar-hi la nit

El bloqueig ha començat a les 14:30h

Els pagesos gironines tallen l'AP-7 i l'N-II al seu pas per Medinyà (Gironès) en els dos sentits de la marxa en el marc de la protesta per reclamar solucions per la sequera i les traves burocràtiques.

Prèviament, els tractoristes han arribat des de Girona cap a les dues del migdia a l'N-II i han interromput la circulació per aquesta carretera, deixant tractors enmig de la via i muntant un dinar popular en un camp proper.

Poc després, han obert camí en direcció al pont que creua l'autopista amb la intenció de tallar l'autopista. El bloqueig de l'AP-7 ha començat cap a dos quarts de tres de la tarda.

Els pagesos, en llocs com l’A-2 o l’AP-7, han instal·lat taules per dinar i tenen previst, en alguns dels casos, fer assemblees per valorar si passen la nit a la carretera.

El tall a l'N-II s'ha produït cap a un quart de dues del migdia, quan els tractoristes han arribat a Medinyà provinents de la protesta que aquest matí ha bloquejat el centre de Girona. Centenars de tractors s'han aturat enmig de la via, just a l'encreuament en direcció Girona Nord i Cornella del Terri.

Un cop allà, els pagesos han muntat un dinar popular en una esplanada propera i han obert una rassa amb un tractor per obrir pas als manifestants just a l'alçada del pont de l'AP-7. 

Cap a dos quarts de tres de la tarda, els manifestants han creuat a peu l'AP-7 en sentit nord i l'han tallat completament en els dos sentits de la marxa. També han muntat barricades amb branques i han abocat pedres a la via. 

Desenes de conductors han quedat atrapats en el tall i, per tal de drenar el trànsit, permeten la circulació puntual d'alguns vehicles.