Rescaten un excursionista ferit a Amer

També han fet rescats a la muntanya de Montserrat, a la Vall de Boí, a Riu de Cerdanya i al Pont de Suert

Els Bombers de la Generalitat han fet aquest dissabte cinc rescats d'excursionistes a diferents muntanyes catalanes. Tres dels cinc rescatats han patit fractures. Concretament, dos d'ells han patit sengles fractures de turmell, mentre que el tercer s'ha trencat la tíbia i el peronè d'una cama. Un dels altres dos rescatats ha caigut per un desnivell de dotze metres i s'ha fet diverses contusions.

L'últim rescatat era un ciclista que en caure s'ha clavat el manillar de la bicicleta a una cama i ha sofert una hemorràgia de caràcter lleu. El primer rescat ha tingut lloc a les 11.41 h. Una dona de 57 anys s'ha trencat el turmell a la muntanya de Montserrat. Una dotació dels Bombers ha anat a recollir la dona fins a la Miranda de Fra Gari, on s'esperava. Es tracta d'Ángeles R. M., veïna de Sant Boi de Llobregat. Un cop localitzada, l'han baixada fins al lloc on s'esperava l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques, que posteriorment l'ha evacuada fins al'Hospital General de Manresa.

El segon avís s'ha rebut a les 11.49 h. Un noi ha caigut per un terraplè d'uns dotze metres a tocar de la presa de Cavallers, a la Vall de Boí, i s'ha fet diverses contusions. Un cop localitzat els Bombers l'han dut fins al lloc on s'esperava l'helicòpter del SEM, que l'ha traslladat a l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp. Es tracta d'Albert C. U., veí de Barcelona de 23 anys.

A les 12.22 h s'ha rebut l'avís d'un ciclista accidentat a tocar del refugi del serrat de les esposes, a Riu de Cerdanya (Baixa Cerdanya). En caure, l'home s'ha clavat el manillar de la bicicleta a la cama i ha sofert una hemorràgia lleu. Després de localitzar-lo se l'ha traslladat en helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. Es tracta de Juan Carlos S. R., veí de Sant Cugat del Vallès de 48 anys.

A Amer (Selva) un excursionista s'ha trencat el turmell. L'avís s'ha rebut a les 13.08 h. L'home era a tocar de l'ermita de Sant Agustí de Lloret Salvatge, molt a la vora del riu Ter. Els Bombers l'han localitzat i després d'immobilitzar-lo se l'ha traslladat en helicòpter a l'Hospital Doctor Josep Trueta de Girona.

Finalment, també ha calgut rescatar i evacuar un home accidentat mentre feia barranquisme a Viu de Llevata, al Pont de Suert (Alta Ribagorça). L'avís s'ha rebut a les 13.19 h. Els Bombers han localitat el ferit al darrer tram del barranc. Es tracta d'Alejandro B. V., veí de les Borges Blanques (Garrigues) de 40 anys. Ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, amb fractura de tíbia i peronè.