DomusVi obre una residència a Girona de 120 places amb 71 habitacions i tres suites

El nou centre generarà 90 llocs de treball

DomusVi ha anunciat l'obertura del seu primer centre a Girona que disposarà de 120 places repartides en 74 habitacions individuals i 23 dobles (tres de les quals són suites), distribuïdes en tres plantes. La nova residència generarà 90 nous llocs de treball.

“Les noves places d'aquesta residència contribuiran a donar resposta a la demanda creixent de cures residencials a Girona, que suma ja un índex d'envelliment del 123% segons dades de l’IDESCAT. Aquestes xifres són similars a les d'altres províncies catalanes, on continuarem invertint i obrint nous centres per a brindar les millors cures a les persones en entorns socialment actius”, ha argumentat Alberto Sarmini, director territorial a Catalunya de DomusVi.

Situada al carrer Francesc Ferrer i Gironès, DomusVi Girona Ciutat compta amb un ampli jardí central de més de 1.900 metres quadrats i unes terrasses de 560 m2, part de les quals són cobertes.

“El centre està totalment equipat per a brindar la millor qualitat assistencial als usuaris, amb la intenció de convertir-se en un referent en teràpies no farmacològiques i innovadores. Posem a la disposició dels residents una àmplia diversitat de recursos que contribueixen al fet que els processos rehabilitadors siguin integrals. A aquests, cal sumar serveis com a gimnàs, infermeria, sala de teràpia, perruqueria, cafeteria o cuina pròpia que proporcionen el màxim confort als residents perquè se sentin com en la seva llar”, ha raonat Adrián Pena, director de DomusVi Girona Ciutat.

Cadascuna de les seves tres plantes compta amb una zona comuna pròpia, menjador i sales d'estar per a garantir una atenció totalment personalitzada i individualitzada segons les necessitats específiques de cada resident.

Els més alts estàndards de sostenibilitat

L'edifici que acull DomusVi Girona Ciutat ha estat dissenyat i construït en línia amb el fort compromís pel medi ambient de la companyia i, com tots els que es troben en desenvolupament, és de classe A en l'escala energètica: la més alta.

Dissenyada amb una façana tipus Sate, que proporciona un elevat aïllament tèrmic, fusteria d'alumini amb cristalls baix emissius i control solar, instal·lació solar fotovoltaica, aerotèrmia, entre altres aspectes, l'edificació posseeix un certificat BREEAM, un mètode d'avaluació i certificació de la sostenibilitat de l'edificació que es basa en l'avaluació de moltíssims aspectes: des de la qualitat de materials no contaminants fins a les mesures per a evitar consums innecessaris.

Aposta per Catalunya

Aquesta inauguració se suma a la recent obertura d'una nova residència que la companyia ha dut a terme a Lleida i s'emmarca en un ambiciós pla per continuar creixent a Catalunya que es concretarà, en els pròxims mesos, en dues obertures més en la Comunitat. Quan tots aquests centres estiguin operatius, totalitzaran prop de 500 places i més de 300 llocs de treball.

El pla d'obertures també busca contribuir a donar resposta a un augment de la demanda de cures sociosanitàries, resultat de l'envelliment poblacional. Segons projeccions de l’IDESCAT, la població major de 65 anys continuaria augmentant a Catalunya fins a aconseguir els gairebé 1,6 milions de persones a 2025 i prop de 2,2 milions a 2040.

En el llarg termini, aquestes xifres vaticinen que, per a 2070, les persones majors de 65 anys a Catalunya seran més de 2,5 milions de persones: gairebé el 30% de la població.

“Els centres que estem inaugurant a Catalunya generaran noves places per a continuar garantint el dret de les persones a triar i gaudir de les cures que millor s'adaptin a les seves necessitats i als seus desitjos. Alhora, estem creant noves ocupacions, prioritzant els contractes indefinits. D'aquesta manera, sumem nous professionals al nostre equip, els qui acompanyen i cuiden totes les persones perquè els nostres centres, com el que tenim el plaer d'inaugurar avui, siguin la seva llar”, ha explicat Sarmini.

Amb més de 30 anys d'història, la companyia és actualment el referent i primer ocupador del sector a Espanya, amb una plantilla de més de 28.000 persones repartides en més de 200 centres i serveis situats en les 17 comunitats autònomes.