Consulta les marxes lentes de tractors i els talls de carreteres previstos per demà a Girona

Els sindicats posaran a prova la mobilitat amb concentracions i talls

ACTUALITZAT 6/02 | Els pagesos gironins han previst per a demà una gran jornada de manifestacions amb prop de 300 participants que posaran a prova la mobilitat de Girona amb una gran concentració de tractors i marxes lentes que s'espera causaran grans problemes de circulació al llarg del matí.

La primera concentració, convocada pels sindicats, començarà a les 8:00h al pavelló de Fontajau on s'aplegaran tots els participants. Mentre uns hi arribaran pel nord provinents de les avingudes Josep Tarradellas i de França, els altres vindran pel sud mitjançant l'Avellaneda, carrer Barcelona, ronda de Ferran Puig el carrer de Joaquim Vayreda i el Pont de Fontajau.

A partir d'allà començarà una marxa lenta fins a la seu de la Generalitat a Girona a les onze del matí passant per la rambla de Xavier Cugat, el Pont de la Barca, el Passeig de la Devesa, la rotonda del Rellotge, l'avinguda de Ramon Folch, la Gran Via de Jaume I i fins a arribar a la plaça de Pompeu Fabra.

Un cop finalitzada aquesta segona concentració els participants aniran fins a Medinyà per l'avinguda de França. Allà procediran a tallar l'autopista AP-7 en aquest terme municipal. També està prevista una marxa lenta a l'A-26 entre Sant Joan les Fonts i Olot a la Garrotxa. No es descarten més talls en altres indrets de la geografia gironina.

La protesta ve motivada perquè asseguren estar farts de la crisi de preus, la sequera, les noves polítiques agràries europees, la falta de relleu generacional o l'excessiva burocràcia.