Mor un submarinista davant la costa de Roses

L'home va pujar molt ràpid a la superfície sense fer la descompressió correctament

Tràgic succés el que va tenir lloc ahir davant la costa de Roses (Alt Empordà) després que un submarinista de 43 anys, veí de Lleida, va perdre la vida mentre practicava aquest esport.

Els fets van tenir lloc a les 12:40h quan l'home va sortir amb les seves amistats i feia immersió a 200 metres de la costa, moment en què es va adonar que tenia un problema amb l'equipació.

Fruit d'això va pujar ràpidament a la superfície i arran de la maniobra es va començar a trobar malament, segons ha indicat Diari de Girona. Els companys van alertar al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) des de l'embarcació.

En arribar Salvament Marítim de la Guàrdia Civil van treure'l de l'aigua i vas ser atès pels membres del SEM també desplaçats. Després d'una hora fent-li maniobres de reanimació no va ser possible remuntar-lo i va morir.

La policia judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec del cas que han qualificat de mort accidental, ja que no hauria fet correctament la descompressió en pujar tan de pressa a la superfície.