Els veïns d'Olot planten cara als feixistes i es desconvoca l'acte d'avui

Unitat contra el Feixisme i el Racisme s'han concentrat aquest matí

La pressió veïnal ha aconseguit que es desconvoqui la trobada de l'entitat feixista "Acción Juvenil Española" (AJE), tenia prevista portar avui a terme a Olot (Garrotxa) per tal de celebrar el cop d'estat franquista del 18 de juliol de 1936.

L'oposició a l'acte dels falangistes ha anat encapçalada per la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), que ha organitzat una concentració aquest matí davant l'església de Sant Esteve d'Olot. Amb el lema"Per la llibertat, la convivència i la democràcia, #FeixismeMaiMés", els assistents han llençat consignes contra els feixistes. A l'acte de repulsa també s'hi ha sumat la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la Garrotxa.

El rebuig a aquesta trobada també fou verbalitzada per part de l'Ajuntament d'Olot, el qual demanava que es desconvoqués i pregava als olotins a "no caure en les provocacions". El darrer en mostrar el seu malestar per la trobada feixista fou el capellà de l'església del Carme, el qual es va negar a oficiar la missa programada per l'AJE.