Detingut per suplantar un home a l'hora de fer l'examen de conduir

Els Mossos d'Esquadra el van descobrir perquè no era la persona que apareixia a la fotografia del permís de residència

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han detingut un veí de Banyoles que volia fer l'examen teòric del permís de conduir fent-se passar per un altre home. Durant una inspecció a Begudà, població on Trànsit fa exàmens a la comarca de la Garrotxa, els agents van detectar que la documentació que duia aquest, de 43 anys i originari de Mauritània, no era la seva perquè a la fotografia hi apareixia una altra persona.

Per això, el van detenir per un delicte d'usurpació d'estat civil. A més, l'home ja havia completat i signat l'examen amb el nom i cognom del propietari del document d'identificació. Els Mossos també consideren que és autor d'un delicte de falsificació de document públic.

Agents del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona han detingut aquest dimecres un home de 43 anys, nacionalitat mauritana i veí de Banyoles, com a suposat autor d'un delicte de falsificació de document públic i un altre d'usurpació de l'estat civil.


Mossos i Trànsit fan habitualment tasques de control d'identitat a les persones que es presenten als diversos exàmens teòrics per obtenir el permís de conduir. En aquesta ocasió, el control es va fer a la localitat de Begudà, lloc on la Prefectura de Trànsit realitza els exàmens teòrics a la comarca de la Garrotxa.

Els mossos van començar a comprovar la identitat dels alumnes quan ja estaven responent el qüestionari tipus test i van detectar que un alumne portava un permís de residència amb una fotografia que no s'ajustava als seus trets físics.

En acabar l'examen, els agents van demanar a l'home que els acompanyés fins a la comissaria d'Olot per identificar-lo, però en aquell instant va mostrar la seva veritable identitat, que era una altra totalment diferent de la que havia fet servir fins al moment. Els mossos el van detenir com a suposat autor d'un delicte d'usurpació de l'estat civil.

A més, els policies van comprovar que a l'examen que havia entregat hi constava el nom i la firma del suposat alumne, per això, també el consideren autor d'un delicte de falsificació de document públic.

El detingut, que no té antecedents, passarà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot quan sigui requerit.