L'Estat invertirà més d'un milió d'euros per reparar les infraestructures malmeses pel temporal de neu

Aquesta xifra no arriba al 50% de les quantitats sol·licitades per la trentena de municipis afectats

El Ministeri de Política Territorial ha concedit els ajuts als quals s'havia compromès perquè els municipis gironins puguin refer les infraestructures afectades pel temporal de neu. Tot i així, les quantitats concedides no arriben al 50% dels diners que els ajuntaments sol·licitaven. En concret, la majoria de les ajudes es queden al 43% de les que els consistoris havien reclamat per fer front als danys resultants del passat 8 de març.

En total, una trentena d'ajuntament rebran les ajudes per reparar carreteres, faroles o equipaments municipals danyats pel temporal. El municipi que més diners disposarà per arreglar les infraestructures afectades és Quart (Gironès), el qual rebrà gairebé 700.000 euros per reparar l'estructura i la coberta del poliesportiu. La segona localitat que rebrà la partida més alta serà Lloret de Mar (Selva), la qual disposarà d'uns 143.000 euros per reparar la carpa de la pista esportiva de l'escola Pere Torrent danyada per la nevada.

Palafrugell (Baix Empordà) és el municipi que més subvencions tindrà per actuacions sol·licitades. El Ministeri de Política Territorial concedirà a aquest municipi un total de més de 8.000 euros, repartides en disset actuacions, la majoria d'elles destinades a arreglar faroles malmeses.