La 'Tirona' porta més de 22.000 turistes per l'estany de Banyoles en gairebé un any

L'Ajuntament es va marcar com a objectiu arribar als 40.000 passatgers

Des que la barca 'Tirona' de Banyoles va entrar en funcionament el 14 d'agost del 2012, ha portat un total de 22.446 passatgers a fer la volta a l'estany, una xifra que queda lluny dels 40.000 viatgers que l'Ajuntament s'havia marcat en el moment en què es va reprendre el servei. Els usuaris més freqüents són les escoles, la gent gran a través del programa Imserso i el públic familiar.

Una de les novetats d'enguany és que el catamarà va acollir el 24 de juny passat l'actuació de La Troba Kung-Fú en el marc del Festival (a)phònica. El catamarà té una capacitat de 80 persones i fa un viatge cada hora, des de les deu del matí fins a les vuit del vespre. Banyoles va estar un any i mig sense una de les atraccions turístiques més emblemàtiques després que el juny del 2010 es jubilés el patró de l''Anna'. Finalment, l'Ajuntament va adquirir el catamarà, que es va restaurar i rebatejar amb el nom de 'Tirona'.

Tornar a posar la barca a l'estany va costar uns 300.000 euros, la meitat dels quals es corresponien a la seva compra i la resta, amb les reparacions i l'adequació de la pesquera on hi ha l'oficina de turisme, punt de sortida del catamarà. El consistori va explicar que el seu cost s'amortitzarà amb una part dels diners que val cada bitllet. De cada tiquet venut, 70 cèntims s'ingressen a les arques municipals per aquest concepte.

L'any passat, es va fer un nou concurs i es va adjudicar a l'empresa Naviliera les Goges SPC, que va aportar 12.000 euros inicials en concepte de cànon -la concessió es va fer per un termini de quatre anys, prorrogable dos més. L'empresa guanyadora del concurs també va ampliar el servei amb vint barques de rems de passeig.

El catamarà, que té una capacitat per a vuitanta passatgers, surt a cada hora en punt de les deu del matí a les vuit del vespre de l'oficina de turisme de l'estany de Banyoles. El preu normal és de 7 euros amb descomptes especials per a gent gran, nens menors de 5 anys i banyolins, entre d'altres.