El fiscal vol 22 anys i mig per a l’acusat del doble intent d’assassinat de Sant Feliu de Guíxols

L’Audiència de Girona prorroga la presó preventiva

El fiscal demana una condemna de 22 anys i 6 mesos per a l’acusat d’intentar matar una parella a ganivetades enmig del carrer i a plena llum del dia a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) el 30 de gener del 2022. Li atribueix dos delictes d’assassinat en grau de temptativa amb l’atenuant d’anomalia psíquica.

Segons recull l’escrit d’acusació, el processat i les víctimes eren veïns i feia temps que tenien “mala relació”. El fiscal sosté que l’acusat, armat amb dues navalles, va esperar que la parella tornés de fer el vermut i els va atacar a traïció. Està previst que el cas arribi a judici a l’abril. L’Audiència ha prorrogat la presó preventiva al processat i rebutja que surti en llibertat abans del judici.

L’escrit de conclusions provisionals del fiscal del cas, Víctor Pillado, exposa que les víctimes i l’acusat eren veïns a Sant Feliu de Guíxols: “Mantenien mala relació des de temps enrere”.

Cap al migdia del 30 de gener del 2022, la parella va anar a fer un vermut a un bar proper a casa seva. Era una costum que tenien i que feien “de manera freqüent”. Segons el fiscal, el seu veí ho sabia. D’entrada, pel fet de viure a tocar però, també, perquè els tenia sotmesos “a vigilància”.

L’acusació pública apunta que el processat va decidir “esperar que tornessin” i es va “amagar” per ocultar-se de la mirada de terceres persones. Duia, recull el fiscal, dues navalles que pensava fer servir “amb la finalitat de posar fi a la vida de tots dos”.

“Cap a les 12.30 hores, la parella va tornar cap al seu domicili. Quan es trobaven a pocs metres de distància de la porta d’accés a casa, el processat va executar el pla prèviament concebut”, relata el fiscal que afegeix que l’acusat els va atacar “absolutament per sorpresa”: “No s’ho podien ni imaginar i, per tant, no van tenir cap capacitat de defensa”.

El fiscal assenyala que l’acusat va sortir del lloc on s’havia amagat i es va abraonar damunt les víctimes duent una navalla a cada mà. “Va començar a apunyalar-los a diferents parts del cos, i no va parar fins que l’home el va poder retenir a terra i evitar que continués clavant-los les navalles”, remarca la fiscalia.

Com a resultat de l’atac, la dona va rebre almenys cinc ganivetades al colze, l’engonal, la clavícula i la zona infraescapular. La van haver de traslladar d’urgència a l’hospital, on va estar tres dies ingressada a l’UCI i cinc més a planta. Li han quedat, com a seqüeles, diverses cicatrius i un trastorn relacionat amb l’estrès posttraumàtic.

L’home tenia almenys set ferides causades per una arma blanca als braços, el gluti, la cuixa, el colze i el pit. També el van haver de dur a l’hospital. Hi va estar ingressat tres dies i també li han quedat seqüeles tant físiques com psíquiques.

El fiscal sosté que, en el moment de perpetrar l’atac, l’acusat “tenia perfectament conservada a la seva capacitat cognitiva” però que tenia “lleugerament alterada” la capacitat d’actuar pel trastorn de personalitat Clúster A que té.

L’acusa de dos delictes d’assassinat en grau de temptativa amb l’atenuant d’anomalia psíquica i sol·licita, en total, 22 anys i 6 mesos de presó. També vol que estigui 10 anys en llibertat vigilada un cop surti de la presó i que no es pugui acostar a menys de 500 metres de les víctimes ni comunicar-se amb ells durant 10 anys.

En concepte de responsabilitat civil, xifra la indemnització en 83.049,5 euros per les lesions, el dany i les seqüeles causades a les víctimes.

Està previst que el cas arribi a judici a l’abril a l’Audiència de Girona. El tribunal ha prorrogat la presó preventiva al processat i ha rebutjat que pugui sortir en llibertat abans del judici.