Anna Pagans: 'El Tribunal Constitucional s'ha equivocat de cap a peus amb aquesta sentència'

La CUP ha convocat una concentració per aquest vespre a la Plaça del Vi de Girona

Pagans ha estat clara i ha dit que la valoració de la sentència és 'negativa'. 'Crec que hem defensat sempre la plena constitucionalitat de l'Estatut, que és el nostra llei i que va ser aprovada pel Parlament, pel Congrés i referendada pel poble de Catalunya', ha recordat l'alcaldessa. Per Pagans, la prova que l'Estatut és constitucional és que fa més de tres anys que està en vigor i que no ha provocat cap distorsió en el funcionament del país.

'Crec que el PP s'ha equivocat i qui finalment vencerà serà el poble de Catalunya', ha assegurat Pagans que ha demanat als diferents partits polítics que treballin 'unitàriament' per mostrar el rebuig vers aquesta decisió judicial i que deixin de banda el període preelectoral en què es troben.

L'alcaldessa ha convocat per al dimecres una junta de portaveus extraordinària amb l'objectiu de redactar una declaració unitària sobre la sentència del Tribunal Constitucional. 'Aquesta sentència posa en perill els avenços aconseguits en l'Estatut, tant pel que fa el Govern local com en la millora de l'autogovern', ha avançat l'alcaldessa socialista.

Concentració de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP), ha assegurat que amb la sentència del Tribunal Constitucional d'ahir s'ha certificat 'la mort de l'autonomisme'. És per aquest motiu que han organtizat una concentració a les vuit del vespre d'avui a la Plaça del Vi de Girona per mostrar el seu rebuig a la sentència.

Rebuig de la Cambra de Comerç

La Cambra de Comerç de Girona ha emès un comunicat on rebutja la retallada de l'Estatut, a través de la sentència del Tribunal Constitucional, perquè considera que el text va ser aprovat tant pel Parlament de Catalunya com pel Congrés i, posteriorment, referendat pels catalans. Per la cambra, la sentència 'posa en qüestió la identitat de Catalunya com a nació, menysté el català com a llengua i posa traves a un finançament just', recull el text. La cambra, presidida pel recentment reelegit Domènec Espadalé, creu que el procés per arribar a la sentència ha estat 'viciat' i que s'ha fet una 'interpretació indeguda' de la Constitució per part d'uns dels membres del tribunal 'fortament polititzats'.

En el comunicat, la cambra denuncia que 'no hi ha hagut independència jurídica', un element que considera 'indispensable' en un alt tribunal. Per tot plegat, la cambra ha volgut manifestar que s'adhereix a les accions de rebuig a la sentència que s'han anunciat en aquestes darreres hores tant per part del president del Govern, José Montilla, com per part d'altres entitats i associacions o partits polítics que, segons reconeix, de manera 'unitària' s'estan preparant. 'Són accions per defensar de forma cívica i democràtica els nostres drets com a poble', clou el comunicat.