Lloret de Mar prohibeix fumar en platges i cales durant tot l'any

L'Ajuntament també pretén prohibir la celebració de comiats de solters

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) va aprovar ahir durant el ple municipal les modificacions de l’ordenança de civisme i convivència ciutadana, que té com a novetat principal la prohibició durant tot l’any de fumar o utilitzar cigarretes electròniques o similar a les platges i zones de bany senyalitzades com a espais sense fum.

En queden exemptes les terrasses de les guinguetes quan els seus explotadors així ho decideixin i el passeig marítim. Els diferents partits municipals han fet arribar les seves propostes i l’equip de govern les ha incorporat amb la voluntat que el Ple les aprovés.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha destacat que “amb aquesta proposta busquem un Lloret més amable i sostenible que preservi l’entorn i el dret de la ciutadania a gaudir d'un espai públic més net i lliure de fum i burilles així com preservar la convivència ciutadana i la salut”. 

Dues altres modificacions destacades són la prohibició dels comiats de solters, que pertorben la tranquil·litat dels veïns de Lloret i que mostrin una imatge de la destinació que no s’ajusta al model de ciutat pel qual es treballa, així com una modificació respecte a la gestió de les cues als establiments d’oci nocturn, que marca que els titulars i el personal vetllaran perquè a l’exterior dels establiments no hi hagi acumulació innecessària de gent i no es generin cues que provoquin sorolls o pertorbin el descans veïnal.

L’ordenança destaca que aquesta obligació serà d’especial atenció a la Zona Acústica de Règim Especial (ZARE) del municipi, on en horari nocturn les cues a la via pública per accedir a les activitats o als locals de concurrència pública estaran subjectes a autorització municipal d’ocupació de via pública.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, ha remarcat que “són unes modificacions consensuades en diferents reunions amb l’equip de Govern, altres partits municipals i els gremis empresarials del municipi”. 

L’ordenança de civisme i convivència ciutadana es va aprovar l’any 2012 i es va modificar per darrera vegada el 2018.