Cassà de la Selva aprova la implantació del porta a porta per a finals d'any

Pau Presas ha demanat a la població estalviar aigua

El ple de l'Ajuntament de Cassà de la Selva (Gironès) celebrat ahir al vespre ha aprovat la regulació del nou servei de recollida de residus porta a porta que s'implantarà el darrer trimestre d'aquest 2024.

Entre els punts acordats, s'ha tirat endavant el sistema de gestió directa de la recollida de residus a través de la modalitat de delegació de competències en el Consell Comarcal, segons l'estudi que es va encarregar a una empresa externa sobre els costos i la viabilitat del servei, aquesta és l'opció més eficient.

El reglament aprovat ordena el servei públic de recollida i el transport de residus urbans del municipi. És un dels passos previs a la implantació del servei, en el document es detallen les prestacions, les obligacions de les parts i les característiques de la recollida de residus. A més el reglament especifica les sancions per l'incompliment de les obligacions i les multes que es podrien aplicar als usuaris per les infraccions de l'ordenança.

Aquest és el darrer dels tràmits que l'ajuntament havia d'aprovar per facilitar la implantació del porta a porta, a partir d'aquest punt, el Consell Comarcal pot iniciar els passos per a la contractació del servei.

Durant el ple, l'alcalde, Pau Presas, també ha fet una crida a la ciutadania per ser curosos i reduir el màxim el consum d'aigua, tant en l'àmbit domèstic com en les instal·lacions públiques i també en l'àmbit industrial, actualment, s'han elaborat una sèrie de mesures per prevenir el possible canvi de situació d'emergència per la sequera.