Figueres i Dalí es promocionen al Fitur i al Círculo de Bellas Artes

Donen el tret de sortida a una iniciativa que també arribarà a Barcelona i París

Figueres (Alt Empordà) inicia a Madrid una campanya de promoció cultural i turística amb l'enfocament posat en la figura icònica de Salvador Dalí. Aquest esdeveniment, que coincideix amb la celebració de FITUR 2024, marca l'inici d'una iniciativa que es desplegarà també a Barcelona i París al llarg d'aquest any.

El Círculo de Bellas Artes de Madrid ha estat l'escenari del primer acte promocional, una recepció institucional organitzada per l'Ajuntament de Figueres i la Fundació Gala-Dalí. L'objectiu ha estat exposar els atractius dalinians més rellevants de la ciutat per aquest any.

L'esdeveniment ha comptat amb la participació de figures destacades com Carmen Páez, directora general de Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación del Ministerio de Cultura; Montse Aguer, directora dels Museus de la Fundació Gala-Salvador Dalí; Mariona Seguranyes, regidora de Cultura, Patrimoni i Turisme Cultural de l’Ajuntament de Figueres, i Jordi Masquef, alcalde de Figueres i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Durant la recepció, s'ha presentat la campanya "Casa Natal Salvador Dalí: de Figueres al món", dissenyada per abraçar els períodes de Setmana Santa i estiu del 2024. Aquesta iniciativa representa una continuïtat al desplegament promocional que va tenir lloc amb la inauguració de la Casa Natal el passat 20 d'octubre, sota els lemes "Obrim les portes de Dalí" i "On tot va començar".

La nova campanya ha aprofitat l'ocasió per presentar un espot promocional dirigit per David Pujol, reconegut director de cinema i autor del documental "Esperando a Dalí" (2023). L'espai publicitari, disponible en català i castellà, està subtitulat en anglès i francès, i destaca la ciutat de Figueres com a escenari privilegiat, amb la figura genial de Salvador Dalí com a protagonista indiscutible. Així, Figueres es consolida com a destinació turística i cultural, oferint als visitants una immersió única en l'univers dalinià.