Veïns de Domeny reclamen a l'Ajuntament de Girona que canviï la ubicació del futur CAP

Asseguren que hi ha alternatives viables que evitarien "destruir" una zona verda

Veïns de Domeny han reclamat a l'equip de govern de Girona que canviï la ubicació per al futur Centre d'Atenció Primària (CAP) que s'ha de construir al barri. Els veïns s'han reunit aquest dimecres amb la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme i Transformació Urbana, Cristina Andreu, i el regidor d'Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí, per reclamar que es tornin a analitzar alternatives per evitar "destruir" una zona verda i espai de trobada social.

Els veïns remarquen que encara no s'ha fet la cessió de terrenys a la Generalitat i que, per tant, hi ha marge per atendre les seves peticions i buscar el consens. L'Ajuntament exposa que la seva voluntat és "cedir el millor espai possible" que compleixi amb les necessitats per al nou centre sanitari.

A la reunió hi han assistit més d'una vintena de veïns. A la sortida, una veïna de Domeny, Adoración Gracia, ha afirmat que se senten "enganyats": "Sembla que ja està dat i beneit i que donen per fet que es farà allà".

Per això, ha afirmat que, de la mà de l'Associació de Veïns Domeny-Taialà estudiaran emprendre mobilitzacions per evitar que el CAP es construeixi en un triangle de zona verda entre els carrers Josep Vicenç Foix i Mas, Montserrat Roig i Carles Riba i Bracons.

Els veïns afectats acusen el govern municipal de "marejar la perdiu" i no atendre la seva petició de replantejar quins són els terrenys idonis per aixecar el nou centre sanitari.

Aquests veïns sostenen que una altra parcel·la que hi ha a prop, al carrer Collsacabra i al costat de l'institut Carles Rahola, compleix amb tots els requisits i evitaria "destrossar" un parc verd que s'ha convertit en lloc de trobada i gaudi veïnal. "No és lògic que una zona de verda de 30 anys i amb arbres de 30 anys ara la facin malbé i la destrossin quan hi ha altres opcions", ha afegit Gracia.

Els veïns afirmen que no es quedaran amb els braços plegats i no descarten picar a porta del Departament de Salut per fer-los saber els seus arguments. Els veïns consideren "absurd" un dels arguments que esgrimeix l'informe de l'Ajuntament de Girona de valoració de les dues ubicacions i que descarta la del carrer Collsacabra perquè té una forma "corba" i no és "gaire adequat" per construir l'edifici seguint "les directrius" per al disseny dels CAP del Departament de Salut.

Aquí, els veïns recorden que la parcel·la per la que es decanta l'Ajuntament és triangular i apunten que això no vol dir que s'hagi de fer un CAP seguint aquesta forma.

Fonts de l'Ajuntament exposen que la reunió d'aquest dimecres s'ha fet per complir amb el compromís d'informar la ciutadania sobre quina és la ubicació més ben valorada a nivell tècnic i, per tant, la idònia per construir-hi el nou CAP.

La voluntat, subratllen, és "cedir el millor espai possible" i que compleixi amb les necessitats que fixa el Departament de Salut. Abans de poder fer la cessió dels terrenys a la Generalitat, l'Ajuntament haurà de modificar el planejament urbanístic per adaptar-lo als nous usos.