La Fundació Valvi celebra el 20è aniversari amb una exposició amb 122 artistes del seu fons d’art

Un centenar dels autors que formen part de la mostra són de la demarcació

La Fundació Valvi celebra els 20 anys de la seva creació amb una exposició col·lectiva d’obres de 122 artistes que formen part del fons d’art de la galeria. Aquest dimarts al vespre s’ha inaugurat la mostra a la Casa de Cultura de Girona.

La Fundació Valvi va obrir el març del 2004 i aquest any arriba al 20è aniversari havent organitzat 120 exposicions d’artistes consolidats i d’altres d’emergents. Per això han decidit celebrar l’aniversari amb una representació del fons d’art que té l’entitat.

En la mostra col·lectiva hi haurà exposades obres d’un centenar d’artistes de les comarques gironines. L’exposició es reparteix entre la planta baixa de la Casa de Cultura i una segona sala en un dels espais de l’antiga biblioteca.

L'entitat va néixer sota el nom d’Studium per l’esport, l’ecologisme i la cultura. Es tracta d’una fundació privada que vol ser un aparador de referència de la cultura a la ciutat. La seu actual es troba a l’avinguda de Jaume I on hi ha tres locals comunicats: un espai d’art, una sala d’exposicions i un auditori amb aforament d’un centenar de persones.

Al llarg dels 20 anys de vida de la fundació s’han organitzat fins a 120 exposicions de diferents disciplines artístiques. S’ha exposat pintura, escultura, dibuix, gravats i fotografia i també nous formats com el videoart o performance. A més, també s’ha donat veu a artistes emergents i d’altres més consolidats. Ara, per celebrar el 20è aniversari l’entitat ha decidit exposar 130 obres d’art de 122 artistes que formen part del fons de la Fundació Valvi.

La mostra estarà oberta al públic a la Casa de Cultura des d’aquest dimarts 23 de gener fins el 2 de març. La inauguració ha comptat amb una intervenció visual i musical de l’artista Xavi Llosas i la presència d’alguns dels artistes que han exposat les seves obres a la fundació. La mostra col·lectiva estarà a les sales d’exposicions que hi ha a la planta baixa de la Casa de Cultura i també en una de les sales de l’antiga biblioteca del mateix edifici. En les sales d’exposició el públic podrà veure-hi un recull d’obres de pintura i escultura. Per altra banda, a l’antiga biblioteca s’exposaran fotografies, dibuixos i gravats.