Olot incorpora una agent cívica per evitar conflictes al carrer

Treballa de forma coordinada amb la Policia Municipal

L’Ajuntament d’Olot (Garrotxa) ha incorporat una agent cívica. Des d’aquest mes de gener, s’encarrega d'informar i assessorar la ciutadania sobre normatives i ordenances municipals, resoldre dubtes a peu de carrer, assegurar el control dels animals de companyia o el compliment de l'ordenança de residus a la via pública, entre altres.

Amb l'objectiu de promoure el civisme, vetllar per l'espai públic i la bona convivència, l’agent cívica treballa de forma coordinada amb la Policia Municipal d’Olot. Fent d'enllaç amb els diferents Serveis Municipals, actua arreu de la ciutat tot i que estarà més focalitzada a la zona del centre i Nucli Antic, treballant conjuntament amb l'equip de proximitat; encarregat de fer patrullatges a peu per evitar actituds i actes incívics.

La incorporació de l'agent cívica s'ha realitzat a través del Programa d'experimentació del Projecte Treball als Barris del Servei d'Ocupació de Catalunya per un període de nou mesos. L’agent cívica ha començat a treballar aquest principi d’any, especialment a la zona del centre comercial. S’afegeix a l’agent de proximitat que la Policia Municipal d’Olot hi ha destinat des del mes de desembre.

De dilluns a dissabte i d’acord amb l’obertura dels establiments comercials, s’encarrega de patrullar a peu per vetllar i potenciar la seguretat en aquesta zona així com incrementar el control i vigilància del compliment de les ordenances municipals.