El Sismògraf d'Olot es reparteix la dansa i les arts vives en dos caps de setmana

La programació incorpora artistes de Portugal, Suïssa o República Txeca

El festival Sismògraf d'Olot (Garrotxa) creix per fer dos caps de setmana d'activitats diferenciades. Per una banda, del 18 al 21 d'abril es farà una primera part del festival centrada en les arts vives, el paisatge i els reptes climàtics i socials.

Per altra banda, els dies 26, 27 i 30 d'abril es farà el Sismodansa, una part centrada en aquesta disciplina artística, que coincideix amb el Dia Internacional de la Dansa. El certamen ha avançat alguns dels noms de la programació d'enguany que comptarà amb artistes de Portugal, Suïssa o República Txeca, a banda dels locals.

En el primer cap de setmana hi haurà propostes nacionals com ara 'Una illa' de l'Agrupación Señor Serrano, que comptarà amb la presència en escena de les intel·ligències artificials. 'Sota terra', de Quim Girón i Moon Ribas, presentarà el resultat del projecte europeu 'Stronger Peripheries' i tractarà la relació entre les persones i el subsòl.

Dins de la programació internacional hi haurà la companyia portuguesa CiRcoLando, un projecte d'arts escèniques dedicat als paisatges volcànics. Els suïssos Trickster-p convertiran el teatre en un tauler de joc i convidarà el públic a participar en el seu espectacle convertint-lo en una experiència multisensorial.

El segon cap de setmana del festival la dansa prendrà el protagonisme amb dues estrenes mundials. Per una banda, hi haurà 'Entre' de la companyia Eva Durban.

En aquesta ocasió, tornarà a comptar amb ballarins amb un moviment biomecànic singular. Per altra banda, la capital garrotxina estrenarà 'Fairy tales' de la companyia txeca Pocketart. Es tracta d'una revisió dels contes clàssics i dels finals feliços a partir del paper que tenen les dones en aquests contes.

Aquesta estrena es farà en el Sismògraf gràcies a la col·laboració amb el Big Pulse Danse Alliance, una xarxa de dotze festivals i cases de dansa d'arreu de la Unió Europea que treballen conjuntament per enfortir el sector.

En el Sismodansa també hi haurà dos monòlegs de dansa: el de Quim Bigas sobre la felicitat i el de Laura Alcalà i Irene Vicente sobre els 'millenials'. Altres propostes faran una mirada a diferents aspectes socials, com ara la masculinitat amb Àngel Duran, al territori i les persones que l'habiten de la mà de l'esbart Rocasagna i cap al cos amb un espectacle d'Ingri Fiksdal i Núria Guiu. També es representarà 'Bestiari', de Mireia de Querol i Ursa Sekirnik, una revisió de l'obra de Joan Fuster sobre l'imaginari.