El PSC de Girona demana explicacions sobre la tramitació del padró

El consistori ha aparegut en una llista que assegura no es garanteix l'empadronament

El grup municipal del PSC a Girona va mostrar ahir la seva preocupació davant el fet que l'Ajuntament de Girona estigui inclòs en la llista de consistoris que no estan garantint el tràmit bàsic de l'empadronament.

En un comunicat el partit explica que la ciutat "sempre ha estat una ciutat oberta i mai havia passat que es posin traves a l'empadronament a ningú". En aquest sentit, han assenyalat que "els discursos de l'odi estan tornant a créixer" i han posat com a exemple l'Ajuntament de Ripoll que "obertament defensen que es posin traves a l'empadronament de persones per la seva condició de naixement".

Les explicacions del govern de Girona consideren que "no han estat del tot contundents per desmentir aquest fet". Destaquen que el regidor Sergi Font s'ha limitat a dir que no hi ha hagut cap canvi i que no ha detectat res. "Aquestes explicacions no són suficients ni tampoc diuen el perquè l'Ajuntament de Girona està en aquesta llista. Davant d'aquestes acusacions Salellas hauria de sortir al pas i deixar clar que no s'està impedint el padró a ningú", assenyalen al text.

No només això, consideren que el govern municipal ha de contestar de manera "clara i contundent" i que "no es posi la mínima sospita que l'Ajuntament posi traves a l'empadronament".

Per tot això demanen que es donin totes les explicacions possibles sobre aquest cas.