El dossier d'arts escèniques i musicals de la Selva del 2024 compta amb 87 companyies

L'objectiu és donar visibilitat a les propostes dels creadors locals

El Consell Comarcal de la Selva ha editat una nova edició d'El Dossier, un instrument pràctic al servei de la cultura local per donar visibilitat a les propostes dels creadors escènics i musicals amb la finalitat de promoure el talent local i la cultura de proximitat, molt especialment entre els ajuntaments de la comarca.

En aquesta edició, el Dossier està format per 87 companyies d’arts escèniques (teatre, dansa, circ, entre d'altres) i grups de música de diferents estils, tots ells vinculats a la comarca de la Selva i que tenen un espectacle o proposta escènica per exhibir.

Una vegada més, es manifesta que la comarca de la Selva té un ric teixit cultural, i que les arts en viu i els seus llenguatges són font constant d’innovació i un potent vector d’incidència en el desenvolupament sostenible del territori des del punt de vista del seu creixement econòmic, de la cohesió social i de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. 

El Dossier de professionals forma part de la iniciativa SelvaCultura, una estratègia de desenvolupament de l'àmbit cultural i creatiu de la comarca que preveu tres pilars fonamentals de l'àmbit cultural: territori (acció cultural als municipis), agents culturals (professionals, entitats) i públic cultural.

Les companyies i grups de música que formen part del dossier 2024 van haver d'acreditar la seva professionalitat a partir de la seva trajectòria com a grup o intèrpret.

El conseller de Cultura, Josep Roquet, ha explicat que el Consell Comarcal de la Selva vol seguir impulsant el treball en xarxa al costat dels diferents operadors culturals que conviuen a la comarca; ajuntaments, entitats, col·lectius, companyies, centres de creació, empreses, etc., donar suport a la creació, la producció i la difusió del talent local, especialment en l’àmbit rural, així com establir vincles entre aquest teixit cultural i el sector educatiu.

El Dossier, que forma part de l’estratègia per promoure la cultura de proximitat, es pot consultar en línia i també se’n lliuren exemplars impresos a tots els ajuntaments de la Selva.

Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Girona.