El Col·legi d'Enginyers de Girona obre un Punt d'Informació Cadastral

En poden fer ús els col·legiats i els ciutadans

El Col·legi d'EnginyersGi ha posat en funcionament un Punt d'Informació Cadastral (PIC) a la seva seu ubicada al carrer Barcelona 33, 1r, i és una de les sis oficines a la ciutat de Girona que estan habilitades per a fer-ho. Podran utilitzar aquest servei els col·legiats i també tots els ciutadans que necessitin informació cadastral. 

Els punts PIC de Cadastre són oficines de prestació de serveis cadastrals, autoritzades per la Direcció General del Cadastre i situades en entitats públiques que ofereix la consulta de la informació topogràfica i parcel·lària.

En aquesta oficina d'EnginyersGi els ciutadans podran consultar informació de dades cadastrals, així com obtenir les certificacions descriptives i gràfiques dels seus immobles, cartografia cadastral i consulta d'antecedents de parcel·les, entre altres serveis. Cal tenir en compte que, per accedir als serveis del PIC, és necessari ser el titular cadastral d'un immoble, una persona autoritzada per aquest o un representant. 

Aquest servei s'ha posat en funcionament arran del conveni entre la Direcció General del Cadastre i COGITI (Consejo General de la Ingeniería Técnica Industrial). Paral·lelament, també s'està treballant en el desenvolupament d'una plataforma en línia de Punt d'Informació Cadastral telemàtic que estarà a la disposició dels col·legiats. 

Per a sol·licitar el servei d'informació cadastral és necessari presentar el DNI com a titular cadastral o l'acreditació en el cas que així ho hagi autoritzat el propietari. El Punt d'Informació Cadastral (PIC) estarà disponible dins dels horaris d'atenció al públic d'EnginyersGi: de nou del matí a dotze del migdia amb cita prèvia.

Beneficis per als col·legiats

Arran de la signatura entre la Direcció General del Cadastre i el COGITI, EnginyersGi també va signar un conveni individualitzat per a l'intercanvi d'informació relativa als béns immobles.

Per una banda, el col·legi facilitarà la documentació gràfica digital de què disposi de béns d'immobles objecte de treballs professionals fets i amb transcendència en la informació cadastral.

Per altra banda, la Direcció General del Cadastre permetrà l'accés als col·legiats a les aplicacions cadastrals gràfiques. Els col·legiats podran obtenir electrònicament les dades cadastrals amb prèvia sol·licitud i autorització dels seus clients, per tal de poder realitzar els seus treballs professionals. 

Aquest conveni de col·laboració permetrà agilitzar l'actuació dels professionals vinculats a EnginyersGi, ja que podran aconseguir informació cadastral que facilitarà l'assistència als seus clients en la confecció i presentació de declaracions i altres informes davant del Cadastre Immobiliari.