Caixa Girona referma la seva possible desaparició amb l'absorció de 'la Caixa'

Blanch ha afirmat que l'absorció constitueix 'la millor alternativa de futur en aquest context'

Segons dades facilitades per l'entitat, Caixa Girona presenta un rati de liquiditat, a 31 de desembre de 2009, d'un 12,7% dels actius de l'entitat, i una estructura temporal de venciments molt diversificada en el finançament captat dels mercats majoristes. Pel que fa a la solvència, els recursos propis computables del Grup són de 680 milions d'euros, el que posa de manifest l'elevada capitalització.

El Director General de Caixa Girona, Jordi Blanch, ha destacat, en la presentació de l'Informe de Gestió davant l'Assemblea General, el comportament de les principals variables financeres i de negoci de l'entitat al llarg de l'any 2009 i en els mesos transcorreguts del 2010, i ha posat de manifest la seva 'valoració satisfactòria dels resultats assolits donat el difícil context en que s'ha desenvolupat l'actuació de l'entitat'.

Una fusió necessària

Blanch s'ha referit a la necessitat per part de la gran majoria de caixes espanyoles i catalanes 'd'escometre' processos d'integració per tal 'd'incrementar la seva eficiència i permetre la seva capitalització per fer front, amb èxit, als reptes que suposa l'actual crisi econòmica en termes de morositat i de capacitat d'oferta excedent'.

En aquest sentit, Blanch ha assenyalat que el procés d'absorció aprovat pel Consell d'Administració de Caixa Girona amb 'la Caixa' constitueix 'la millor alternativa de futur en aquest context'. En paraules de Blanch, la fusió suposa uns beneficis tant per als dipositants en termes de solvència,  com per les empreses pel que fa a una major capacitat de finançament i de més gran especialització i les comarques i el conjunt de la societat per una dotació més alta i sostenible d'Obra Social.

El procés de fusió per absorció amb 'la Caixa' requerirà que pròximament es convoqui una nova Assemble General, aquest cop extraordinària, que dóni el vist-i-plau definitiu a la fusió un cop el projecte ja ha estat aprovat, per unanimitat, pel Consell d'Administració del passat dilluns. La previsió és que la fusió amb 'la Caixa' sigui efectiva ja la pròxima tardor.

D'altra banda, el president de Caixa Girona, Manel Serra,  ha reconegut en la seva intervenció la feina de l'equip directiu i del Consell d'Administració al llarg del darrer any i ha destacat la política d'actuació de l'entitat que s'ha basat, ha dit, en garantir els drets dels impositors, mantenir el finançament futur a empreses i famílies, assegurar la tradició de política de personal així com consolidar el retorn dels beneficis al territori a través de les dotacions a l'Obra Social.

5 MEUR per l'Obra Social

El pressupost pel 2010 de l'Obra Social de Caixa de Girona, aprovat aquest dilluns per l'Assemblea General Ordinària i que es gestionarà a través de la Fundació Caixa Girona, serà de 5 milions d'euros. L'objectiu marcat per l'entitat és mantenir les dotacions en l'àmbit social i en els programes assistencials adreçats a millorar la qualitat de vida i facilitar la inserció de col·lectius desprotegits mentre que les dotacions destinades a les àrees culturals, mediambientals i educatives es veuran sensiblement retallades a causa de la disminució dels beneficis obtinguts l'any 2009.

Pel que fa als comptes del 2009, Caixa Girona ha destinat a la seva Obra Social un import de 8.250.000 euros per l'organització, finançament i cooperació en programes socials d'índole diversa agrupats en quatre grans àrees: Cultural, Social-Assistencial, Mediambiental i Educativa.