El PSC lamenta la resolució del Garatge Forné de Girona

Consideren que s’han dedicat “pocs esforços” a buscar un acord que beneficiés Girona

El grup municipal del PSC a Girona ha lamentat que la resolució del Garatge Forné no hagi estat el més beneficiós per a la ciutat. “El cas Forné hauria d’haver estat resolt fa molt de temps per mitjà de pactar amb la família un ús a l’edifici que hauria pogut aportar beneficis econòmics al privat i a la ciutat”, ha afirmat Sílvia Paneque, cap de llista del grup municipal.

“El polític que es conforma a repartir diners, en lloc d’intentar crear riquesa, fa un mal favor a la ciutat que governa. El nostre grup, PSC-Girona pel Canvi, ha demanat en moltes ocasions que el govern de Junts i ERC o de Guanyem-CUP, Junts i ERC no deixés aquesta qüestió i fos actiu per solucionar-la” ha explicat la portaveu que ha afegit que “tothom coneix que protegir edificis té un cost. El grup de Junts, aleshores Convergència, va convertir el Xalet Tarrús, amb sentència de 2,5 MEUR, en la cançó de l’enfadós o en la cotilla mil vegades repetida contra el govern d’Anna Pagans”.

El grup municipal valora que quatre mandats després, gairebé dues dècades més tard, el Garatge Forné té una sentència de 4,5 MEUR. "Durant tot aquest temps, els diferents alcaldes han pogut fer moltes gestions per evitar aquest desenllaç i hauria estat bé que s’intentés fins a l’últim moment una sortida que pogués ser més beneficiosa per a la ciutat que l’última sentència. Però ningú no ha volgut prendre decisions valentes sobre aquest importantíssim tema", diu Paneque.

“Com a alternativa de govern a Girona, som els únics que hem fet un projecte clar i explicable per al Garatge Forner. Actuar políticament des d’alcaldia, pactar amb la família, proposar que fos un Espai d’Art Contemporani, aprofitar que és en una de les portes d’entrada al centre de la ciutat i fer un projecte atractiu tant econòmicament com culturalment, que pogués beneficiar el privat i sobretot a la ciutat”, ha conclòs.