Jutgen tres acusats d'assaltar un prostíbul i intentar violar una dona a Olot

El judici s'ha suspès i les defenses demanen que surtin en llibertat provisional

Tres acusats s'enfronten a penes de fins a 12 anys de presó per assaltar un prostíbul a Olot (Garrotxa) la matinada del 26 de gener del 2022 i intentar violar una dona.

El judici s'havia de fer aquest dimecres a la secció quarta de l'Audiència de Girona però s'ha suspès per incompareixença de la víctima i perquè la fiscalia vol que declari de manera presencial. El tribunal ha fixat nova data de judici a l'abril.

Les defenses dels processats han demanat que surtin en llibertat perquè a final de mes ja farà dos anys que estan en presó preventiva. Segons les acusacions, els processats van irrompre al local per la força, van regirar les habitacions buscant objectes de valor i dos d'ells van atacar una dona, que es va poder defensar i evitar l'agressió.

La fiscalia i l'acusació particular, en nom de la víctima, sostenen que els tres acusats (i un quart no identificat) ¡van acordar assaltar un prostíbul situat al carrer de la Parra d'Olot. Seguint el pla, van anar fins al local cap a la 1.50 hores de la matinada del 26 de gener del 2022 amb l'objectiu de robar "tots els objectes de valor que trobessin".

Un cop al pis, trucar a la porta i, quan la persona que va obrir es va oposar a que poguessin entrar, els processat "es van valer de la força" i van "empènyer" fins a aconseguir accedir-hi. Ja a dins, van "preguntar per les noies" i van registrar "cadascuna de les habitacions" buscant un botí per endur-se, segons descriu l'acusació pública a l'escrit de conclusions provisionals.

Les acusacions indiquen que, mentre un dels processats i l'assaltant que no ha pogut ser identificat vigilaven la zona d'accés al pis, els altres dos van entrar a una habitació on hi havia una dona. "De manera sobtada, li van arrancar la cadena d'or que duia al coll". Segons l'informe pericial, la joia està taxada en 180 euros. També li van arrabassar 200 euros en efectiu.

Després de robar-li el que tenia, la fiscalia i l'acusació particular exposen que un dels acusats va subjectar la dona amb força pels braços mentre l'altra la despullava fins a deixar-la "totalment nua". La víctima va cridar demanant auxili. Tot i això, un dels joves es va abaixar els pantalons i li va "mostrar el penis amb intenció de violar-la".

En aquell moment, una persona va entrar a l'habitació per socórrer la víctima. La dona va forcejar i va poder sortir de l'habitació i anar fins a la cuina on va agafar unes paelles per defensar-se. Això va fer que els assaltants fugissin.

Les acusacions atribueixen a dos dels acusats un delicte d'intent de violació agreujat per l'actuació conjunta i un delicte de robatori amb violència en casa habitada i sol·liciten una pena de 12 anys de presó. Al tercer processat l'acusen només del delicte de robatori i demanen 5 anys de presó. Les defenses ho neguen i demanen l'absolució.

El cas havia d'arribar a judici aquest dimecres a la secció quarta de l'Audiència de Girona. A petició de la fiscalia, el tribunal ha suspès la vista per incompareixença de la víctima i perquè havia de declarar per videoconferència. La fiscalia vol que sigui presencial perquè pugui identificar els presumptes autors dels fets. La sala ha assenyalat nova data de judici per a finals d'abril.

Com que a finals d'aquest mes farà dos anys que els processats estan en presó preventiva, l'Audiència ha fet la vista per decidir si prorroga la mesura o els deixa en llibertat. La fiscalia i l'acusació particular han demanat que es prorrogui fins al judici. Les defenses, per contra, demanen la llibertat adduint que es poden acordar compareixences periòdiques o la retirada del passaport per assegurar que compareguin al judici i neutralitzar el risc de fugida. El tribunal resoldrà la petició.